Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 οι ομάδες των βιωματικών δράσεων τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης «Keep kalm and learn» και «Λογοτεχνική συντροφιά» επισκέφθηκαν «Το Σχολείου τού Παιχνιδιού», όπου οι εμψυχωτές τού Κέντρου Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός» παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα βιβλίο –τρεις σκηνοθέτες».
Αρχικά οι υπεύθυνοι εμψυχωτές διάβασαν στους μαθητές ένα απόσπασμα από το βιβλίο τού Όσκαρ Ουάιλντ «Όλιβερ Τουίστ» και στη συνέχεια προέβαλαν τις αντίστοιχες σκηνές από ταινίες τριών διαφορετικών σκηνοθετών. Στόχος τού προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο θέμα τής κινηματογραφικής γλώσσας και τής «συνομιλίας» της με τη λογοτεχνία.
Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές πήραν τον ρόλο τού σκηνοθέτη και των ηθοποιών. Με την καθοδήγηση των εμψυχωτών, σκηνοθέτησαν κάποιες από τις σκηνές που είχαν παρακολουθήσει και τις τράβηξαν σε ένα σύντομο βίντεο το οποίο  σχολίασαν όλοι μαζί στη συνέχεια, σύμφωνα με τις γνώσεις που είχαν ήδη αποκτήσει.