Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετείχαν με ανακοίνωση στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας, που διοργάνωσε  το Τμήμα Ψυχολογίας τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας τής Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, τα παιδιά παρουσίασαν την εργασία με τίτλο «Ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την υγεία και την κοινωνική φροντίδα», που είχαν εκπονήσει κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 για το 4ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο, στο πλαίσιο τής ενασχόλησής τους με τον εθελοντισμό.
Με την εργασία τους επιχείρησαν να αποτυπώσουν τη δράση των ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιαιτέρως εκείνων που δραστηριοποιούνται στον τομέα τής υγείας και τής κοινωνικής φροντίδας, και να αναδείξουν τα προβλήματα που υπάρχουν ως προς την οργάνωση και τη λειτουργία τους. Η βιβλιογραφική ανασκόπηση τού θέματος συμπληρώθηκε από στοιχεία που προέκυψαν μέσα από τη διενέργεια συνέντευξης με την πρόεδρο τού Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» κ. Μαρία Τρυφωνίδη. Επιπλέον, διενεργήθηκε μικρής έκτασης έρευνα με συμμετέχοντες μέλη του συλλόγου «Φλόγα», με σκοπό την αποτίμηση τού έργου του και την κατάδειξη αναγκών και προβλημάτων του.
Οι μαθητές, που είχαν προσκληθεί από την κ. Χατζηχρήστου, καθηγήτρια Ψυχολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο τής οργανωτικής επιτροπής τού συνεδρίου και εταίρο τής Φ.Ε., διακρίθηκαν για την άψογη παρουσίασή τους, την επιστημονική αρτιότητα τής εργασίας τους, αλλά και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση που ακολούθησε. Στην ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές: Καλλίτση Β., Καούσης Χ., Μωϋσιάδη Μ., Παπασπύρου Ι., Σιδερής Γ. Υπεύθυνες καθηγήτριες που καθοδήγησαν τα παιδιά στην εκπόνηση και την παρουσίαση τής εργασίας και τα συνόδευσαν στο συνέδριο ήταν η κ. Κ. Ζαχαροπούλου και Ε. Σταματέλλου.