Στο πλαίσιο τού προγράμματος, αρχικά, οι μαθητές επισκέφθηκαν την παλαιότερη αγορά τής Αθήνας, τη Βαρβάκειο αγορά, όπου παρατήρησαν την τεράστια ποικιλία προϊόντων (κρεατικά, ψάρια, θαλασσινά, φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά). Η περιήγησή τους στην υπαίθρια αγορά τούς βοήθησε να αναγνωρίζουν την αξία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, τη διατροφική τους αξία, την έννοια τής εποχικότητας και τους έφερε πιο κοντά με τα κανάλια διανομής προϊόντων.
Οι μαθητές στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Γαστρονομίας, παρατήρησαν μοντέρνους τρόπους παρουσίασης ελληνικών παραδοσιακών συνταγών και σκευών μαγειρικής.
Επίσης οι μαθητές είχαν τη χαρά να παρασκευάσουν παραδοσιακά εδέσματα με απλά υλικά (κουλλουράκια λαδιού, κ.ά.)
View the embedded image gallery online at:
https://www.arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-junior-high-b/ta-nea-mas/events-activities/26189-episkepsh-sto-mouseio-gastronomias#sigProId3aa83161e8
https://www.arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-junior-high-b/ta-nea-mas/events-activities/26189-episkepsh-sto-mouseio-gastronomias#sigProId3aa83161e8