Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning με τίτλο «Shared treasures: Let's adopt and cherish our ancient theatres» και τής δράσης τής Κίνησης Πολιτών Διάζωμα με θέμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές τού 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας επισκέφθηκαν το B΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης.
Οι μαθητές των δύο σχολείων αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σχετικά με τα αρχαία θέατρα που έχουν υιοθετήσει. Οι μαθητές τού Τοσιτσείου ενημέρωσαν τους μαθητές τής Πρέβεζας για το ιερό τού Διονύσου στην Αττική και τους μίλησαν για τη γέννηση τού δράματος. Παρουσίασαν επίσης στους συμμαθητές τους από την Πρέβεζα το DVD που είχαν δημιουργήσει με τίτλο «Από το διθύραμβο στο δράμα» και τους προσέφεραν τον αρχαιολογικό οδηγό για το ιερό τού Διονύσου με τίτλο «Ικάριον: Οδηγός για τον αρχαιολογικό χώρο στον Διόνυσο Αττικής». Ο οδηγός έχει συνταχθεί από τους μαθητές τού Τοσιτσείου και έχει τυπώθηκε με χορηγία τού σωματείου «Διάζωμα».
Αντίστοιχα οι μαθητές από την Πρέβεζα παρουσίασαν στους μαθητές τού Τοσιτσείου την πόλη και το σχολείο τους και τους ενημέρωσαν για την υιοθεσία τού αρχαίου θεάτρου τής Κασσόπης.
Υπεύθυνη τού προγράμματος eTwinning είναι η κ. Αθηνά Γκαρμπολά, ενώ την ευθύνη εκπόνησης τού πολιτιστικού προγράμματος έχουν οι κ. Αθηνά Γκαρμπολά, Μαρία Μπούσκου και Ιουλία Παπαδογιάννη.