Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Για 4η συνεχή χρονιά οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα με σκοπό τη μελέτη και την προβολή των αρχαίων θεάτρων. Το  πρόγραμμα εκπονήθηκε στο πλαίσιο τού σχολικού δικτύου «Ικάριον» με τον τίτλο «Αρχαίο θέατρο: 2500 χρόνια ευρωπαϊκού πολιτισμού».
Οι μαθητές πραγματοποίησαν βιντεοσκόπηση και μαγνητοφώνηση εικονικής ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο στον Διόνυσο Αττικής συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές δράσεις «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία Θέατρα» και «Οι μαθητές μάς ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», που διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού, η κίνηση πολιτών «Διάζωμα» και η ΕΡΤ.
Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική, την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα. Η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση έγινε στο εργαστήριο Τεχνολογίας τού Ιδρύματος Ευγενίδου U Tech Lab.
Επίσης, οι δράσεις τού πολιτιστικού προγράμματος παρουσιάστηκαν και σε εκπροσώπους διαφόρων σχολείων τής Ανατολικής Αττικής στις 29  Ιουνίου 2016 σε εκδήλωση που οργάνωσε η Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής στο πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Την παρουσίαση ανέλαβε καθηγήτρια κ. Μαρία Μπούσκου.
Την ευθύνη για την υλοποίηση τού προγράμματος είχαν οι καθηγήτριες κ. Μαρία Μπούσκου (Γερμανικών), Αθηνά Γκαρμπολά (Αγγλικών) και Ιουλία Παπαδογιάννη (φιλόλογος).