Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 15.30΄, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των Σχολείων, η καθιερωμένη συνάντηση των διδασκόντων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης με τους γονείς των μαθητών τής Α΄ τάξης.
Κατά τη συνάντηση, η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου, φιλόλογος, αφού καλωσόρισε τους γονείς και τους ευχήθηκε μια δημιουργική και ευχάριστη σχολική χρονιά, τους ενημέρωσε για θέματα που αφορούν στη συνολική λειτουργία τού Σχολείου, καθώς και για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο. Σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας των φιλολογικών μαθημάτων μίλησε η φιλόλογος τού Σχολείου και Συντονίστρια των φιλολογικών μαθημάτων κ. Καλλιόπη Αυγουστίνου, ενώ για τη διδασκαλία των θετικών μαθημάτων μίλησε η μαθηματικός τού Σχολείου κ. Δωροθέα Τσαντούλα. Για την οργάνωση των Ξένων Γλωσσών στα Αρσάκεια Σχολεία ενημέρωσε η καθηγήτρια και Συντονίστρια των Αγγλικών κ. Άσπα Κοντογιάννη. Επίσης, ο σχολικός ψυχολόγος κ. Γεώργιος Γεωργουλέας μίλησε για τη Συμβουλευτική Υπηρεσία των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ενώ η υπεύθυνη των Απογευματινών και Ενισχυτικών Μαθημάτων κ. Ελένη Αγγελοπούλου ενημέρωσε για τις δυνατότητες που παρέχει το Σχολείο στους μαθητές είτε να καλύψουν κενά σε κάποια μαθήματα είτε να ασχοληθούν δημιουργικά ανάλογα με τις κλίσεις τους.
Η συνάντηση γονέων και διδασκόντων διεξήχθη σε κλίμα αγαστής συνεργασίας και ολοκληρώθηκε με σχόλια και ερωτήσεις που έθεσαν οι γονείς των μαθητών.