Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 10 Μαϊου 2017 οι μαθητές τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην Ερέτρια.
Στην αρχή οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο τής Ερέτριας στο οποίο παρουσιάζονται ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή τής Ερέτριας που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού μέχρι και τα Ρωμαϊκά χρόνια.
Στη δεύτερη αίθουσα τού μουσείου δεσπόζει το δυτικό αέτωμα τού ναού τού Δαφνηφόρου Απόλλωνα, το οποίο χρονολογείται στα τέλη τού 6ου αιώνα π.Χ. και αποτελεί δείγμα υψηλής τέχνης .
Οι μαθητές επίσης είδαν την Οικία των Ψηδιφωτών στην Ερέτρια που κατασκευάστηκε το 370π.Χ.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το μωσαϊκό δάπεδο τής οικίας με παραστάσεις Νηρηϊδος σε Ιππόκαμπο, μάχες Αριμασπών και Γρυπών, Σφιγγών και Λεφυτών.
Η Οικία των Ψηφιδωτών αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τής οικιακής αρχιτεκτονικής των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων.
Στη συνέχεια  οι μαθητές έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ και πινγκ-πονγκ, διασκέδασαν ακούγοντας μουσική ή παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, και γευμάτισαν στο ξενοδοχείο Miramare .
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Ανδριανός, Βογιατζής, Γκαρμπολά,  Δανάλης, Θωμά , Ζαχαροπούλου, Κρασσά, Μπούσκου, Σαββιδάκη, Σπυράτου και Παπαδογιάννη .