Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τής εκπαιδευτικής δράσης e-Twinning, κατά το σχολικό έτος 2016-2017, υλοποιήθηκε από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης το project με τίτλο «Eurocomics», κατά το οποίο μαθητές τής Γ΄ τάξης δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό κωμικογράφημα.
Υπεύθυνη για το πρόγραμμα ήταν η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Αθηνά Γκαρμπολά.
Η περίληψη τού κωμικογραφήματος είναι η εξής: ο Aladdin ταξιδεύει στις τρεις χώρες Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία και γνωρίζει στοιχεία για τον πολιτισμό τής κάθε χώρας, όπως μνημεία, έθιμα και φαγητά.
Στην πρωτεύουσα τής Ελλάδας ο Αλαντίν ξεναγείται από την Αθηνά, ένα πρόσωπο που δημιούργησαν οι μαθητές μας. Ξεκινά λοιπόν, με οδηγό την Αθηνά, από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης και περιηγείται σε αξιοθέατα τής Αττικής.
Τα σχολεία που συνεργάστηκαν στο ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα κατά το 2016-2017 ήταν τα:
2BL Lice don Gnocchi (IΤΑΛΙΑ)
3EL Liceo "Alessandro Manzoni" (ΙΤΑΛΙΑ)
2BL ISISS "G. B. Novelli" (ΙΤΑΛΙΑ)
2AL ISISS "G. B. Novelli" (ΙΤΑΛΙΑ)
Lycée Champollion (ΓΑΛΛΙΑ)
Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης (ΕΛΛΑΔΑ)

Μέσα από αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οι μαθητές καλλιέργησαν δεξιότητες, απέκτησαν διαπολιτισμικές γνώσεις και διεύρυναν τους ορίζοντές τους ενθαρρυνόμενοι να τηρούν θετική στάση σε πολιτισμικές διαφοροποιήσεις.
Οι μαθητές επίσης απέκτησαν αυτοπεποίθηση στη χρήση τής αγγλικής γλώσσας και ανέπτυξαν τις ικανότητές τους στη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Τέλος, οι μαθητές έμαθαν να λειτουργούν ομαδικά και κατανόησαν τη σημασία τής συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων που οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια τού προγράμματος, οι μαθητές συμμετείχαν δείχνοντας ενδιαφέρον και διάθεση για συνεργασία.
Η όλη διαδικασία τού προγράμματος e-Twinning υπήρξε μια εξαιρετική εμπειρία για αυτούς, καθώς διεύρυνε τους ορίζοντές τους, τους χάρισε αξέχαστες αναμνήσεις και συνέβαλε στη δημιουργία νέων φίλων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.