Εκτύπωση
Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, στο Θέατρο των Αρακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης παρακολούθησαν εκδήλωση αφιερωμένη στους χάλκινους Ολυμπιονίκες τού Ρίο το 2016, στο αγώνισμα τής ιστιοπλοΐας κ. Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.
Κατά την εκδήλωση οι δύο ιστιοπλόοι, αφού παρουσίασαν με ένα σύντομο βίντεο την πορεία τους προς την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, εξήγησαν στους μαθητές πώς αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ανέφεραν τις δυσκολίες τους, ενώ μοιράστηκαν και τα σχέδιά τους για το μέλλον.
Οι Ολυμπιονίκες με την παρουσία τους και το παράδειγμά τους θέλησαν να εμπνεύσουν τα παιδιά να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επίτευξη των στόχων τους και τη βελτίωσή τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τής διοργάνωσης τού Αρσάκειου Δρόμου από τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία, καθώς και στο πλαίσιο τής προσπάθειας τού Σχολείου να παρουσιάσει τις αξίες τού αθλητισμού και τού "ευ αγωνίζεσθαι", αλλά και να ενημερώσει τους μαθητές για τα θαλάσσια αθλήματα σε μια χώρα με παράδοση στη ναυτιλία και σε θαλάσσιες δραστηριότητες.