Εκτύπωση

Κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους 2019-2020, στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τού 8ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου με θέμα «Πόλεις τού 21ου αιώνα», που ματαιώθηκε λόγω τής πανδημίας, μαθητές των Γ΄1 και Γ΄2 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης ανέλαβαν να παρουσιάσουν το πρώτο Hospice στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

 Για τον λόγο αυτό επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία», όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της από τον κ. Καραγιάννη Ματθαίο και συνάντησαν και τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, ο οποίος ίδρυσε τη μονάδα.

Για την επίσκεψή τους αυτή τα παιδιά αναφέρουν: «Εκεί, ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μάς μίλησε για το έργο του, απαντώντας σε όσες απορίες είχαμε και δίνοντάς μας χρήσιμες πληροφορίες για την εργασία μας. Ωστόσο, μέσα από τα λόγια του γνωρίσαμε έναν άνθρωπο φιλεύσπλαχνο και αλτρουιστή, ο οποίος κατάφερε τόσο να μας ευαισθητοποιήσει όσο και να μας συγκινήσει για θέματα που σχετίζονται με ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Είμαστε ευγνώμονες που μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά το πρότυπο κοινωνικό ίδρυμα ενός τέτοιου ανθρώπου, ο οποίος μάς εντυπωσίασε για το κοινωνικό έργο του, για την αγάπη του προς τους ανθρώπους και για την πνευματικότητά του. Επίσης, ευχαριστούμε τη θεολόγο καθηγήτριά μας κ. Μαρία Χαλκιά που μας γνώρισε αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο, καθώς και για τη βοήθεια που μας προσέφερε στη γενική προετοιμασία μας».