Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αθηνά Γκαρμπολά, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης πήραν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
e-Twinning
 με θέμα  “Heroes”.

Σε συνεργασία με μαθητές από την Ιταλία, την Τουρκία και την Τσεχία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τις κουλτούρες άλλων χωρών, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τη δική τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογότυπο τού έργου, το οποίο μετά από ψηφοφορία επιλέχθηκε μεταξύ των δημιουργιών όλων των μαθητών που συμμετείχαν, ήταν έργο τής μαθήτριας τού Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια τού προγράμματος οι μαθητές δημιούργησαν συνεργατικά ένα παιχνίδι με κάρτες που απεικονίζουν 12 ήρωες από κάθε χώρα.
Ειδικότερα, οι μαθητές ανέλαβαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους ήρωες και για τον σχεδιασμό τους, ενώ ηχογράφησαν τις φωνές τους κατά την ανάγνωση των πληροφοριών αυτών.

Μπορείτε να δείτε τους ήρωες εδώ
Επίσης, οι μαθητές έγραψαν συλλογικά τέσσερεις ιστορίες με τους ίδιους ήρωες, στις οποίες οι μαθητές τής μιας χώρας ξεκινούσαν την ιστορία και τη συνέχιζαν οι μαθητές άλλης χώρας.

Μπορείτε να δείτε τις ιστορίες εδώ

Το έργο έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αντιληφθούν την αξία τής συνεργασίας, τού αλληλοσεβασμού και τής αποδοχής τής κουλτούρας τής δικής τους και των άλλων.
Έτσι η διαδικασία μάθησης μετατράπηκε σε μια ευχάριστη δραστηριότητα για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές.

Το Β’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης τύπωσε και έδωσε σε κάθε μαθητή τού προγράμματος το παιχνίδι με τις κάρτες ως ένα μικρό αναμνηστικό δώρο που θα τους θυμίζει αυτή τη συνεργασία για πάντα.

Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για το έργο εδώ
Μπορείτε να δείτε το βίντεο τού έργου εδώ