Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 14 και 15 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή των μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης στην Κορινθία. Προηγήθηκε ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τον Ισθμό τής Κορίνθου, τον δίολκο και την ιστορία τής διώρυγας, μέσω εκπαιδευτικών βίντεο τού Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τής Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Το πρωί τής 14ης Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες αναχώρησαν για την αρχαία Κόρινθο, όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο. Ακολούθησε προσκύνημα στον Όσιο Πατάπιο και μετάβαση στο Λουτράκι για μεσημβρινό γεύμα. Το απόγευμα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους τού  οινοποιείου «Σκούρας» στη Νεμέα, όπου έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής οίνου, από τον τρύγο και την πίεση μέχρι τη ζύμωση, τη διαύγαση, την παλαίωση και την εμφιάλωση.

Στη συνέχεια τα παιδιά οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο ALKYON, στο Βραχάτι, όπου τακτοποίησαν τα πράγματα στα δωμάτιά τους, και δείπνησαν.

Την επομένη, μετά το πρωινό τους στο ξενοδοχείο, οι μαθητές αναχώρησαν για το Μέγα Σπήλαιο, όπου είδαν ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά αντικείμενα και εικόνες. Από εκεί μετέβησαν στα Καλάβρυτα και επισκέφθηκαν το Ηρώο των Πεσόντων τής Σφαγής των Καλαβρύτων τής 13ης Δεκεμβρίου 1943 από τους Γερμανούς ναζί, σημείο στο οποίο εκτελέστηκαν όλοι οι άνδρες τής πόλης άνω των 14 ετών. Στη συνέχεια αναχώρησαν για το Διακοπτό με τον οδοντωτό και τους δόθηκε η ευκαιρία σε όλη τη διάρκεια τής διαδρομής να θαυμάσουν το φυσικό περιβάλλον τής περιοχής. Αφού γευμάτισαν σε παραθαλάσσια ταβέρνα στο Δερβένι, ακολούθησε βόλτα στην παραλία τού Λουτρακίου.

Έτσι ολοκληρώθηκε η εκδρομή και τα παιδιά επέστρεψαν στο Σχολείο στις 20.00.