Εκτύπωση

Η καθηγήτρια Αγγλικών τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης κ. Αθηνά Γκαρμπολά παρακολούθησε το ανοιχτό μαζικό διαδικτυακό μάθημα (MOOC) τής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (EU Code Week Online Bootcamp), που διεξήχθη από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2021.

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Προγραμματισμού (ΕU Code Week) είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω τού προγραμματισμού και άλλων τεχνολογικών δραστηριοτήτων.

Το εν λόγω MOOC είχε στόχο να διευρύνει τις παιδαγωγικές ικανότητες και πρακτικές των εκπαιδευτικών, βελτιώνοντας τις γνώσεις τους σχετικά με τον προγραμματισμό και την υπολογιστική σκέψη.

Συγκεκριμένα, παρείχε ιδέες, δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και πόρους σχετικούς με τον προγραμματισμό, καθώς και έτοιμα μαθήματα για να υποστηρίξει τις δραστηριότητές των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, προσέφερε γνώσεις τόσο για την Εβδομάδα Κώδικα, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμμετάσχει ένας εκπαιδευτικός σε αυτήν την πρωτοβουλία με σκοπό να διαδώσει τη δύναμη τού προγραμματισμού στην τάξη αλλά και πέραν αυτής.