Εκτύπωση

Κατά το διδακτικό έτος 2022-2023 η Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου, η Συντονίστρια των Φιλολογικών Μαθημάτων κ. Καλλιόπη Αυγουστίνου και οι καθηγήτριες κ. Αικατερίνη Ζαχαροπούλου, Καλλιόπη-Αικατερίνη Θωμά, Γερασιμούλα Καλαντζή, Μαρία Καραγεωργίου, Λουκία Σπυράτου και Πολυξένη Τριάντη συμμετείχαν σε διαδικτυακές ομάδες τής Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (Ε.Ε.Α.Ο.&Ο.Ψ.), στο πλαίσιο τής δράσης«Μαθήματα Ζωής στο Σχολείο».

Κάθε ομάδα συντονιζόταν από αναλυτές ομάδας τής Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, οι συναντήσεις διήρκεσαν 2,5 μήνες (10 συναντήσεις), σε εβδομαδιαία βάση για μιάμιση ώρα.

Οι συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και γονείς, είχαν στόχο να υποστηρίξουν την ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών μεταξύ των μελών των ομάδων, την εξοικείωση με τον συναισθηματικό κόσμο τους, αλλά και τον κόσμο των παιδιών, και την ενημέρωση σε θέματα που καθορίζουν τα παιδιά στις διάφορες αναπτυξιακές τους φάσεις.

Με τον τρόπο αυτό, μέσα από τις ομλάδες, η κατανόηση του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών από μια υπόθεση θεωρητική έγινε βιωματική.