Εκτύπωση
Στο πλαίσιο τής ευαισθητοποίησης των παιδιών (προνηπίων και νηπίων) για θέματα προστασίας τού περιβάλλοντος, τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης έχουν προγραμματίσει τις εξής δράσεις που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια τής χρονιάς :

ανακύκλωση χαρτιού, σε ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε τμήμα,
κομποστοποίηση (δημιουργία φυτικού λιπάσματος), από συγκεκριμένα υπολείμματα τροφών (κυρίως φρούτα και λαχανικά) που φέρνουν για πρόγευμα τα παιδιά,
ανακύκλωση μπαταριών, με τοποθέτηση ειδικής στήλης (σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης φορητών ηλεκτρικών στηλών «ΑΦΗΣ Α.Ε.»). Για τη συγκεκριμένη δράση μπορούν να συμμετέχουν οι γονείς των παιδιών, εάν επιθυμούν στην προσπάθεια του σχολείου για την ανακύκλωση μπαταριών, βάζοντας τις μπαταρίες που δε χρησιμοποιούν στην τσάντα τού παιδιού καλά κλεισμένες σε σακουλάκι. Στη συνέχεια το παιδί μαζί με τη νηπιαγωγό του θα τις τοποθετεί στην ειδική στήλη ανακύκλωσης των μπαταριών.
• δημιουργία λαχανόκηπου
συγκέντρωση πωμάτων από πλαστικά μπουκάλια (θα προσφερθούν σε Συλλόγους που σκοπό έχουν την ενίσχυση ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα).