Εκτύπωση
Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, τα νήπιακαι τα προνήπια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, με αφορμή την εορτή λήξης για το σχολικό έτος 2012-2013, παρουσίασαν τη"Σταχτοπούτα".
Η παράσταση ήταν θεατρική διασκευή τού γνωστού σε όλους παραμυθιού των αδερφών Γκριμ και αποτελεί το επιστέγασμα τής προσπάθειας των παιδιών να εκτονωθούν συναισθηματικά αλλά και να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από τους ρόλους που ερμηνεύουν στη σκηνή τού θεάτρου.
Οι μικροί μαθητές ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή, μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν.

Όλοι μαζί ταξίδεψαν μέσα από τα όνειρα τής Σταχτοπούτας, ένιωσαν την αγωνία της, όταν τα μεσάνυχτα χτύπησε το ρολόι, στροβιλίστηκαν μαζί της στον χορό τού παλατιού και αισθάνθηκαν τη χαρά της όταν βρήκε τον πρίγκιπά της.
Τη σκηνοθεσία, τη θεατρική προσαρμογή και την απόδοση τού κειμένου είχε η κ. Φίλια Δενδρινού. Τις χορογραφίες και τη διδασκαλία τής κίνησης είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, ενώ τους ρόλους και τα τραγούδια τής παράστασης δίδαξε στα παιδιά η κ. Δήμητρα Δακτυλίδη. Τη μουσική επιμέλεια τού έργου είχαν οι κ. Σιμόνη Σταυροπούλου και Δήμητρα Δακτυλίδη. Τα τραγούδια συνέθεσε η κ. Τατιάνα Ζωγράφου σε στίχους τής κ. Φίλιας Δενδρινού. Τον σχεδιασμό των κοστουμιών είχαν οι κ. Φίλια Δενδρινού και Σιμόνη Σταυροπούλου. Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι κ. Χάιδω Δρυμαλίτου, Μαρία Ευθυμίου και Έρη Παπαγεωργίου. Στην ομάδα σκηνικών αντικειμένων ήταν οι κ. Ξένια Γεωργούλα, Δήμητρα Δακτυλίδη, Ευδοξία Κυρίτση και Ελένη Φλεβάρη. Τη διεύθυνση τής σκηνής είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, ενώ στην ομάδα παρασκηνίου ήταν οι κ. Φωτεινή Κοντού, Μαρία Κουτρούβη, Έρη Παπαγεωργίου και Κική Χαλάτα. Η κ. Φίλια Δενδρινού επιμελήθηκε τον σχεδιασμό τού φωτισμού και τού ήχου. Βοηθός ηχολήπτη ήταν η κ. Ειρήνη Νικήτα και, τέλος, την ευθύνη των δημοσίων σχέσεων είχαν οι κ. Έφη Γρανά (προϊσταμένη τού Β΄ Νηπιαγωγείου) και Λουκία Μπατσόλα (προϊσταμένη τού Δ΄ Νηπιαγωγείου). Την επιμέλεια τής παραγωγής είχε η κ. Κατερίνα Ζαγκανά (προϊσταμένη τού Α΄ Νηπιαγωγείου και Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης).


"Η Σταχτοπούτα", Εορτή Λήξης Σχολικού Έτους (Μάιος 2013)



Δείτε ένα βίντεο με αποσπάσματα από τη γιορτή


Δείτε την πρόσκληση τής γιορτής
ekswf-progr-staxtopouta
Φυλλομετρήστε το πρόγραμμα τής γιορτής