Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με το τέλος τής σχολικής χρονιάς, το απόγευμα τής Παρασκευής 14 Ιουνίου 2013, οι μικροί μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, αποχαιρέτησαν τις δασκάλες τους και τις τάξεις μέσα στις οποίες γνωρίστηκαν, δημιούργησαν φιλίες, γνώρισαν καλύτερα τον κόσμο και διασκέδασαν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες.
Τα νήπια και τα προνήπια παρέλαβαν από τις δασκάλες τους φάκελο με όλες τις εργασίες τής χρονιάς, το αναμνηστικό δίπλωμα αποφοίτησης, καθώς και μια ξύλινη μολυβοθήκη την οποία τα ίδια διακόσμησαν στο πλαίσιο τού προγράμματος φιλαναγνωσίας.
Παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολή διαφανειών από την καθημερινή ζωή των νηπίων και ειδικά από τις δράσεις των δύο διαθεματικών προγραμμάτων, τής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τής φιλαναγνωσίας. Επίσης, είδαν τις ομαδικές εργασίες που τα νήπια και τα προνήπια φιλοτέχνησαν στο πλαίσιο των ενοτήτων τού προγράμματος φιλαναγνωσίας: «Γινόμαστε μικροί εικονογράφοι» και «Ζωγραφίζουμε τους ρόλους τής παράστασης τής Σταχτοπούτας». Επίσης, στον χώρο τού Νηπιαγωγείου εκτέθηκαν ατομικές εργασίες νηπίων και ομαδικές εργασίες προνηπίων που τα παιδιά δημιούργησαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Με τη Σταχτοπούτα ανακαλύπτω τα συναισθήματά μου» που εκπονήθηκε από τη Συμβουλευτική Υπηρεσία των Σχολείων τής Φ.Ε..
Η απογευματινή αυτή συνάντηση ολοκληρώθηκε με κέρασμα που προσέφερε το Νηπιαγωγείο σε γονείς και παιδιά στον κήπο τού Σχολείου, υπό τους ήχους παιδικών τραγουδιών και ευχάριστης μουσικής.