Εκτύπωση
Η θεατρική παράσταση «Αισώπου Μύθοι...παραμύθι», που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης, πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2016 και σηματοδότησε την ολοκλήρωση τού σχολικού έτους.
Με αφορμή το διαθεματικό πρόγραμμα με τίτλο «Γράμματα σπουδάγματα παρέα με τον Αίσωπο», τα παιδιά υλοποίησαν δράσεις και συμμετείχαν σε διάφορα προγράμματα, που αφορούσαν στους μύθους τού Αισώπου.
Η θεατρική παράσταση, λοιπόν, ήταν εμπνευσμένη από τους μύθους τού πιο γνωστού παραμυθά τού Αισώπου. Οι μικροί μαθητές, μέσα από τη θεατρική παράσταση, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, ερμήνευσαν τους ρόλους τους στη σκηνή τού θεάτρου, μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν.
Οι μύθοι τού Αισώπου δεν αποσκοπούν  στο να διδάξουν ηθική, αλλά να μάθουν τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τη ζωή όπως είναι, με την ασχήμια, τη μιζέρια, πολύ συχνά τη σκληρότητά της, αλλά και τις όμορφες στιγμές, τις χαρές και τα πανηγύρια της.
Τα ζώα με ανθρώπινη λαλιά παρουσιάστηκαν με παιγνιώδη διάθεση, έπαθαν γιατί έτσι έμαθαν, έκαναν λάθη για να ξέρουν τι θα αποφεύγουν, έπεσαν, σηκώθηκαν, ξεσκονίστηκαν και συνέχισαν. Δάκρυσαν για να γελάσουν την άλλη στιγμή, έμαθαν να ζουν χωρίς φόβο, επέμειναν να εμπιστεύονται τους γύρω τους. Γιατί αυτό είναι η ζωή...
Τα παιδιά αγάπησαν τους μύθους τού Αισώπου, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, τους ζωντάνεψαν στη σκηνή και,έτσι, μέσα από το θέατρο διηγήθηκαν όσα θαυμαστά τούς είπαν τα ζώα τού μεγαλύτερου παραμυθά των αιώνων και μας μετέφεραν πολύτιμα μηνύματα και αξίες ζωής.
Τη σκηνοθεσία, τη θεατρική διασκευή, την απόδοση τού κειμένου είχε η κ. Άννα Κολτσιδοπούλου, καθώς και τη διδασκαλία των ρόλων.
Τις χορογραφίες και τη διδασκαλία τής κίνησης είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου.
Τα τραγούδια τής παράστασης μελοποίησε και δίδαξε στα παιδιά η κ. Μαρίνα Τζούλη, ενώ τους στίχους στα τραγούδια έγραψε η κ. Μαρία Ευθυμίου.
Τη μουσική επιμέλεια τού έργου είχαν οι κ. Σιμόνη Σταυροπούλου και Άννα Κολτσιδοπούλου.
Τον σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβαν η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου και Άννα Κολτσιδοπούλου.
Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι κ. Φωτεινή Κοντού και Έρη Παπαγεωργίου.
Τη διεύθυνση τής σκηνής είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, ενώ στην ομάδα παρασκηνίου ήταν οι κ. Φωτεινή Κοντού, Μαρία Κουτρούβη, Κική Χαλάτα και Ευαγγελία Χαραλαμπίδου.
Η κ. Άννα Κολτσιδοπούλου επιμελήθηκε επίσης τον φωτισμό και τον ήχο.
Βοηθός ηχολήπτη ήταν η κ. Έρη Παπαγεωργίου και, τέλος, την ευθύνη των δημοσίων σχέσεων είχαν οι κ. Έφη Γρανά (προϊσταμένη τού Β΄ Νηπιαγωγείου), Κατερίνα Φρούντζου (προϊσταμένη τού Γ΄ Νηπιαγωγείου) και Λουκία Μπατσόλα (προϊσταμένη τού Δ΄ Νηπιαγωγείου).
Την επιμέλεια τής παραγωγής είχε η κ. Κατερίνα Ζαγκανά (προϊσταμένη τού Α΄ Νηπιαγωγείου και Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης).
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Γκλαβάς, οι Διευθυντές των ΑρσακείωΝ-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και οι γονείς των μαθητών τού Νηπιαγωγείου, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους για την επιτυχία τής γιορτής.

prosklisi eorti_lixews_2015_2016a


Φυλλομετρήστε το πρόγραμμα τής γιορτής