Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 18.30, οι γονείς των νέων μαθητών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης παρακολούθησαν ενημερωτική ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου, με ομιλητές την κ. Κατερίνα Ζαγκανά, προϊσταμένη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης και Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων, και τον κ. Γιώργο Γεωργουλέα, ψυχολόγο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Η κ. Ζαγκανά ανέπτυξε το περιεχόμενο και τους στόχους τού αναλυτικού προγράμματος σπουδών τού Νηπιαγωγείου. Παράλληλα προβλήθηκαν διαφάνειες από δραστηριότητες σχετικές με την καθημερινή ζωή των παιδιών στο Σχολείο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναφορά επιμέρους θεματικών ενοτήτων τού εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην κοινωνική και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Ο κ. Γεωργουλέας στην ομιλία του ανέπτυξε τα κοινωνικά και τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά τής νηπιακής ηλικίας.
Με την ολοκλήρωση τής συνάντησης, η κ. Ζαγκανά ευχαρίστησε θερμά τους γονείς για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία, η οποία ευχήθηκε να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια τού σχολικού έτους.