Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, στις 18:30, πραγματοποιήθηκε στον εσωτερικό χώρο εκδηλώσεων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης ενημερωτική ομιλία για τους γονείς των μικρών μαθητών τού Νηπιαγωγείου.
Στη συνάντηση, οι γονείς των νηπίων και των προνηπίων ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο τού εκπαιδευτικού προγράμματος των Νηπιαγωγείων, καθώς και για τον τρόπο που τα παιδιά βιώνουν τη σχολική ζωή.
Βασική ομιλήτρια ήταν η Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης και προϊσταμένη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης κ. Κατερίνα Ζαγκανά. Με θέμα «Νηπιαγωγείο: Ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον μάθησης», η κ. Ζαγκανά μίλησε για το περιεχόμενο και τους στόχους τού αναλυτικού προγράμματος σπουδών τού Νηπιαγωγείου. Παράλληλα προβλήθηκαν διαφάνειες από δραστηριότητες σχετικές με την καθημερινή ζωή των παιδιών στο Σχολείο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναφορά επιμέρους θεματικών ενοτήτων τού εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και σε δραστηριότητες που στοχεύουν στην κοινωνική και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Ακολούθησε ενημέρωση από την υπεύθυνη τής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας τής Φ.Ε. κ. Ξένια Παρασκευοπούλου με θέμα «Κάθε αρχή και… εύκολη!», σχετικά με τα κοινωνικά και τα συναισθηματικά χαρακτηριστικά τής νηπιακής ηλικίας.