Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή τη λήξη τού σχολικού έτους 2016-2017 τα νήπια και τα προνήπια των Αρσάκειων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης παρουσίασαν, την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, την καλοκαιρινή τους εορτή με τίτλο «Το Μαγικό κουμπί».
Οι μικροί μαθητές κατά τη διάρκεια τής τρέχουσας σχολικής χρονιάς έμαθαν να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν αλλά και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.
Τα διάφορα παιχνίδια ρόλων, οι δραματοποιήσεις, οι συζητήσεις και όλες οι δημιουργικές  δραστηριότητες συναποτέλεσαν ένα δύσκολο μα ουσιαστικό ταξίδι ως τη βραδιά τής παράστασης με θέμα που αγκαλιάζει το πανανθρώπινο, διαρκές αίτημα και πρόσταγμα τής αγάπης.
Έτσι, μοναδική αφορμή για τη δημιουργία τής θεατρικής παράστασης ήταν τα συναισθήματα αλλά κυρίως «η τέχνη της αγάπης». Γιατί η αγάπη είναι τέχνη, δύναμη και φάρμακο στην αυταρέσκεια και τον εγωισμό.
Η θεατρική παράσταση, λοιπόν, ήταν εμπνευσμένη από το παραμύθι «Το κουμπί τής αγάπης και ο πρίγκιπας που δεν ήταν πια μικρός» τού Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
Στο έργο μας μια φαινομενικά «αντι- ηρωίδα» μαθαίνει στα παιδιά τη σημασία τής αποδοχής τού εαυτού μας, τής πίστης στον εαυτό μας και στη διαφορετικότητά μας.
Μέσα από αυτήν την παράσταση οι μικροί μαθητές εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, ερμήνευσαν τους ρόλους τους στη σκηνή τού θεάτρου, μεταμορφώθηκαν σε ηθοποιούς, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν.
Κοστούμια πριγκιπικά και παλάτια ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε τόπους μακρινούς και χρόνους αλλοτινούς.
Τη σκηνοθεσία, τη θεατρική διασκευή, την απόδοση τού κειμένου, καθώς και τη διδασκαλία των ρόλων είχε η κ. Άννα Κολτσιδοπούλου, θεατρολόγος, υπεύθυνη Θεατρικής Αγωγής στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης.
Τις χορογραφίες και τη διδασκαλία τής κίνησης είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, υπεύθυνη Ρυθμικής και Κινητικής Αγωγής.
Τα τραγούδια τής παράστασης δίδαξε στα παιδιά η κ. Μαρία Γκιούλμπαμπα, μουσικός στα Νηπιαγωγεία μας.
Τη μουσική επιμέλεια τού έργου είχαν οι κ. Σιμόνη Σταυροπούλου,  Άννα Κολτσιδοπούλου και Μαρία Γκιούλμπαμπα.
Τον σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβαν οι κ. Σιμόνη Σταυροπούλου και Άννα Κολτσιδοπούλου.
Τα σκηνικά επιμελήθηκε η εικαστικός κ. Μαρίνα Κοράκη, και τα σκηνικά αντικείμενα οι κ. Φωτεινή Κοντού και Στέλλα Γλυνού.
Τη διεύθυνση τής σκηνής είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, ενώ στην ομάδα παρασκηνίου ήταν οι κ. Φωτεινή Κοντού, Ευαγγελία Χαραλαμπίδου, Στέλλα Γλυνού και Κική Χαλάτα.
Η κ. Άννα Κολτσιδοπούλου επιμελήθηκε επίσης τον φωτισμό και τον ήχο.
Βοηθός ηχολήπτη ήταν η κ. Έρη Παπαγεωργίου και, τέλος, την ευθύνη των δημοσίων σχέσεων είχαν οι κ. Έφη Γρανά (προϊστάμενη τού Β΄ Νηπιαγωγείου), Κατερίνα Φρούντζου (προϊστάμενη τού Γ΄ Νηπιαγωγείου) και Λουκία Μπατσόλα (προϊστάμενη τού Δ΄ Νηπιαγωγείου).
Την επιμέλεια τής παραγωγής είχε η κ. Κατερίνα Ζαγκανά (προϊστάμενη τού Α΄ Νηπιαγωγείου και Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης).
Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η Επόπτρια των Αρσακείων –Τοσιτσείων Σσχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου, ο συγγραφέας τού παραμυθιού κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος, οι Συντονίστριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Αρσακείων –Τοσιτσείων Σχολείων κ. Σοφία Σταθοπούλου και Αθηνά Μακροπόδη, οι Διευθυντές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και οι γονείς των μαθητών τού Νηπιαγωγείου, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια σε μικρούς και μεγάλους για την επιτυχία τής γιορτής.