Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Με αφορμή τη λήξη τού σχολικού έτους 2018-2019 τα νήπια και τα προνήπια των Αρσάκειων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης παρουσίασαν, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, την καλοκαιρινή τους εορτή με τίτλο «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Οι μικροί μαθητές κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς ταξίδεψαν στο διάστημα με αφορμή το διαθεματικό  τους πρόγραμμα με τίτλο «Ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο τού Διαστήματος».
Μέσα από καθημερινές οργανωμένες δραστηριότητες που διέτρεχαν τη δομή τού προγράμματος, με διαθεματική προσέγγιση, νήπια και προνήπια εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τη Γη και το ηλιακό μας σύστημα, έκαναν έρευνα, πειραματίστηκαν, κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους και ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο τής τεχνολογίας.

Επίσης, τα παιδιά γνώρισαν έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και έφτιαξαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά υλικά, διευρύνοντας τα όρια τής φαντασίας και τής έκφρασής τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο τής Φιλαναγνωσίας άκουσαν και αναδιηγήθηκαν ιστορίες σχετικές με το σύμπαν και προχώρησαν στη δημιουργία και εικονογράφηση των δικών τους βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι η θεατρική διασκευή τής γνωστής σε όλους μας νουβέλας τού Antoine de Saint-Exupery.
Τα παιδιά συγκινήθηκαν και αγάπησαν τον Μικρό Πρίγκιπα και μέσα από το θέατρο μας διηγήθηκαν όσα θαυμαστά έμαθαν στην περιπλάνησή τους μαζί του, και μας μετέφεραν πολύτιμα μηνύματα και αξίες ζωής.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γ. Μπαμπνιώτης, Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τα μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου κ. Β. Λαμπρινουδάκης,  Σ. Γκλαβάς και Π. Κοντός, η Επόπτρια των Σχολείων  κ. Β. Παπαπέτρου, οι Συντονιστές Πρωτοβάθμιας των Σχολείων, καθώς και οι Διευθυντές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Εκάλης, η κ. Α. Ευθυμιουπούλου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου τού 5ου ΠΕΚΕΣ Ανατολικής Αττικής, συνάδελφοι και, βέβαια, οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των μικρών μαθητών.

Η θεατρολόγος τού Νηπιαγωγείου κ.  Άννα Κολτσιδοπούλου διασκεύασε τη νουβέλα, σκηνοθέτησε την παράσταση, έγραψε τους στίχους των τραγουδιών και σχεδίασε τον φωτισμό.
Η κ. Ηρώ Κεραμοπούλου ανέλαβε την υποκριτική διδασκαλία των ρόλων.
Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, υπεύθυνη Ρυθμικής και Κινητικής Αγωγής, και δίδαξαν η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου στα τμήματα των νηπίων και η κ. Κλέλια Μανιατοπούλου στα τμήματα των προνηπίων.
Τα τραγούδια τής παράστασης δίδαξε στα παιδιά η κ. Μαρία Γκιούλμπαμπα, μουσικός, η οποία συνόδευσε και τα παιδιά στο πιάνο.
Η κ. Μαρίνα Τζούλη συνέθεσε και ενορχήστρωσε τα τραγούδια τής παράστασης.
Τη μουσική επιμέλεια τού έργου είχαν οι κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, Άννα Κολτσιδοπούλου και Μαρία Γκιούλμπαμπα.
Τον σχεδιασμό των κοστουμιών επιμελήθηκαν οι κ. Σιμόνη Σταυροπούλου και Άννα Κολτσιδοπούλου.
Τα σκηνικά φιλοτέχνησε η εικαστικός κ. Μαρίνα Κοράκη και τα σκηνικά αντικείμενα επιμελήθηκαν οι κ. Φωτεινή Κοντού και Έρη Παπαγεωργίου.
Τη διεύθυνση τής σκηνής είχε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, ενώ στην ομάδα παρασκηνίου ήταν οι κ. Φωτεινή Κοντού, Μαρία Κοντογιαννίδη, Κική Χαλάτα και Ευαγγελία Χαραλαμπίδου.
Την γραμματειακή υποστήριξη ανέλαβαν οι κ. Δέσποινα Παπαγεωργίου και Έρη Παπαγεωργίου.
Στην ηχοληψία, την παραγωγή και προβολή βίντεο βοήθησε η κ. Έρη Παπαγεωργίου και, τέλος, την ευθύνη των δημοσίων σχέσεων είχαν οι κ. Έφη Γρανά (προϊσταμένη τού Β΄ Νηπιαγωγείου), Κατερίνα Φρούντζου (προϊσταμένη τού Γ΄ Νηπιαγωγείου) και Λουκία Μπατσόλα (προϊσταμένη τού Δ΄ Νηπιαγωγείου).

Τα τραγούδια της γιορτής συνόδευσαν οι μαθητές τού Β’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Γρηγόρης Κυριάκου και Μαριλίνα Γερασίμου.

Τέλος, την επιμέλεια τής παραγωγής είχε η κ. Κατερίνα Ζαγκανά (προϊσταμένη τού Α΄ Νηπιαγωγείου και Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης).