Εκτύπωση

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε, στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Εκάλης, ενημερωτική συνάντηση όπου οι γονείς των μικρών μαθητών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης είχαν τη ευκαιρία να πληροφορηθούν για το περιεχόμενο τού εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς επίσης και για τον τρόπο που βιώνουν τα παιδιά τη σχολική ζωή.

Ομιλήτρια ήταν η Συντονίστρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων Εκάλης και Προϊσταμένη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης κ. Κατερίνα Ζαγκανά, με θέμα «Νηπιαγωγείο: Ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον μάθησης».

Η κ. Ζαγκανά αναφέρθηκε στο περιεχόμενο τού αναλυτικού προγράμματος σπουδών των Νηπιαγωγείων, που συμβάλλει στην γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
Παράλληλα, προβλήθηκαν διαφάνειες από δραστηριότητες τής καθημερινής ζωής των μικρών μαθητών στο Σχολείο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις θεματικές ενότητες, στα σχέδια εργασίας και στα διαθεματικά προγράμματα με τα οποία ασχολούνται τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης οι εκπαιδευτικοί-υπεύθυνοι των τμημάτων, ενώ μίλησαν στους γονείς η Συντονίστρια των Αγγλικών τής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τής Φ.Ε. κ. Πόπη Γεωργακέλλου, καθώς επίσης και η ψυχολόγος-Υπεύθυνη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ. Ε. κ. Ξένια Παρασκευοπούλου.

Κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.