Εκτύπωση

Η απόφοιτη Ευαγγελία Σωτηροπούλου, που δραστηριοποιείται ερευνητικά και επιχειρηματικά στον χώρο της βιομηχανικής χημείας, έχοντας ιδρύσει την εταιρεία «Οινόσπορος», διαπίστωσε ένα κενό στην αγορά, το οποίο μπόρεσε να καλύψει. Παίρνοντας υποπροϊόντα του σταφυλιού, τα γίγαρτα, δηλαδή τα κουκούτσια, κατάφερε με την κατάλληλη επεξεργασία να δημιουργήσει διαφορετικά προϊόντα από αυτά που παράγονται συνήθως από τα σταφύλια (κρασί, τσίπουρο, ρακί). Τα προϊόντα αυτά είναι καλλυντικά και ιαματικά, όπως κρέμες, σκραμπ, άλατα, βάλσαμα, γιγαρτέλαιο. Τιμήθηκε με το βραβείο καινοτομίας 2018 από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) τού ΕΚΠΑ.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Επικοινωνία».