Εκτύπωση
Οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Μαρία Σκοπελίτη, επελέγησαν ως μέλη τής επταμελούς εθνικής αποστολής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 88η Διεθνή Σύνοδο τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Ρότερνταμ τής Ολλανδίας τον Οκτώβριο τού 2018, υπό την αιγίδα τού Προέδρου τού Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και τού Γενικού Γραμματέα τού Συμβουλίου τής Ευρώπης.
Οι μαθήτριες διακρίθηκαν, μεταξύ 110 διαγωνιζομένων από λύκεια τής Αττικής και τής Αχαΐας, για το ομαδικό τους πνεύμα, το ηγετικό τους προφίλ, την επιχειρηματολογία και την ευγλωττία τους, καθώς και για τη στέρεη γνώση των θεμάτων τής τετραήμερης Συνδιάσκεψης. Η 37η Εθνική Συνδιάσκεψη με τίτλο "Αναλογιζόμενοι το μέλλον τής Ευρώπης: Η βιώσιμη ανάπτυξη ως πολιτική επιλογή για τις επόμενες γενιές" πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2018 στις εγκαταστάσεις τού Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Deree), τού 1ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου και τού Γαλλικού Ινστιτούτου.
Κατά τη διάρκεια τής Συνδιάσκεψης, οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά τόσο στις εργασίες των επιτροπών και στην κατάρτιση των ψηφισμάτων όσο και στην Ολομέλεια των εργασιών τής Συνδιάσκεψης, όπου υποστήριξαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους. Η Μαρία Σκοπελίτη συμμετείχε στην επιτροπή Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων με κεντρικό θέμα την ισότιμη αντιμετώπιση και τις ίσες αμοιβές των δύο φύλων στην αγορά εργασίας και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στην επιτροπή Ιχθοκαλλιέργειας με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη τού κλάδου.
Καθηγήτρια σύμβουλος των μαθητριών ήταν η κ. Ελένη Γουλέ, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας.


Μετά το πέρας τού Συνεδρίου οι μαθήτριες κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους:

"Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημαίνει να εμπιστεύεσαι τόσο τον εαυτό σου όσο και την ομάδα σου, να παραμερίζεις τις ανασφάλειες σου, να τολμάς, να ρισκάρεις, να πρωτοτυπείς, να συνεργάζεσαι, να ελπίζεις, να γελάς, να δημιουργείς και να αγαπάς.”
Μαρία Σκοπελίτη

“Αυτό που έκανε την εμπειρία τού συνεδρίου αξέχαστη ήταν το γεγονός ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω τις επικοινωνιακές μου δυνατότητες με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα ήρθα πολύ κοντά με υπέροχα άτομα που ήταν τα μέλη τής επιτροπής μου.”
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου