Εκτύπωση
Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Δ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού και τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης αλλά και μαθητές από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Λύκεια παρουσίασαν συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη  Σταύρο Ξαρχάκο. Ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά ήταν η παρουσία τού ίδιου τού συνθέτη.  Το θέατρο των Σχολείων πλημμύρισε με ήχους, μουσική, τραγούδια. Οι μαθητές ερμήνευσαν συνθέσεις που απέπνεαν  κάτι πολύ αυθεντικό, μια αγωνιστικότητα και συνάμα έναν αισθησιασμό για καθετί όμορφο που συμβάλλει στη γοητεία τής χώρας μας. Ήταν μελωδίες με ποικιλομορφία που μιλούσαν στην ψυχή, πότε ημερεύοντάς την και πότε παρακινώντας την να ξυπνήσει από τον λήθαργο.
Στο τέλος τής εκδήλωσης ο κ. Ξαρχάκος, φανερά συγκινημένος, αγκάλιασε αυθόρμητα τους μαθητές, τους συνεχάρη και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Την οργάνωση τής εδήλωσης είχαν οι Διευθυντές των δύο Σχολείων κ. Αιμιλία Ελευθερίου και Ηλίας Γρατσίας και την επιμέλεια η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φανή Αβρανά.