Εκτύπωση
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασε η ΕΛΕΠΑΠ τα 75 χρόνια ενεργού δράσης την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ καθώς και εκπρόσωποι τής πνευματικής, τής οικονομικής, τής κοινωνικής και τής πολιτικής ηγεσίας τού τόπου, οι οποίοι στηρίζουν το έργο τής ΕΛΕΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτού τού εορτασμού τιμήθηκαν οι ιδιώτες και τα ιδρύματα που έχουν, όλο αυτό το διάστημα, ενισχύσει και υποστηρίξει το έργο της, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά.
Η ανυπολόγιστη συμβολή των εθελοντών για τη λειτουργία και τη δράση τής ΕΛΕΠΑΠ προβλήθηκε σε μια καλαίσθητη έκδοση με τίτλο «Αγαπημένη μου ΕΛΕΠΑΠ... », όπου αναγράφονται τα ονόματα όσων έχουν συνδράμει στη δράση της, όπως και προσωπικά βιώματα και αναμνήσεις παλαιών εθελοντών τα οποία ενθαρρύνουν τους νεότερους να μιμηθούν το έργο τους.
Η αναφορά στην προσφορά των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων τόσο στο «Εγκώμιο προσφοράς» όσο και στην επετειακή έκδοση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Αρσάκεια και αποδεικνύει ότι πρόκειται για σχολεία αρχών που καλλιεργούν στους μαθητές τους την αξία τής κοινωνικής αλληλεγγύης. Μαθητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων έχουν επανειλημμένως περιλάβει την ΕΛΕΠΑΠ στην «Καλή πράξη» για τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα και έχουν λάβει μέρος σε εορταστικές εκδηλώσεις μαζί με τα παιδιά τής ΕΛΕΠΑΠ. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος κοινωνικοποίησης των παιδιών τής ΕΛΕΠΑΠ και των σχολείων: τα πρώτα εξοικειώνονται με το περιβάλλον τού κανονικού σχολείου, τα δεύτερα εξοικειώνονται με τις ιδιαιτερότητες τού παιδιού με αναπηρία και όλα μαθαίνουν να συνυπάρχουν, να συναγωνίζονται και να ψυχαγωγούνται σε κοινό πεδίο.