Εκτύπωση
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε και εφέτος η ανοικτή μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία των Αρσακείων Σχολείων  Πατρών, στον νέο ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέου τής Πάτρας, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8 μ.μ., παρουσία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό.
Ο Μουσικός Όμιλος και η Χορωδία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, που αποτελούνται από 185 μαθητές και μαθήτριες τού Δημοτικού, τού Γυμνασίου και τού Λυκείου, απέδωσαν βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων τής διασποράς και συγκεκριμένα: Ανδριανούπολης, Σμύρνης, Κύπρου και Νοτίου Ιταλίας. Το μουσικό μέρος διανθίσθηκε με απαγγελίες σχετικές με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Στο τρίτο μέρος τής συναυλίας η χορωδία απέδωσε τον «Ύμνο τής Αγάπης», σε μουσική Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, από την «Μπλε ταινία» τού Κισλόφσκι.



Την επιμέλεια τής εκδηλώσεως, τη διδασκαλία των ύμνων και τη διεύθυνση τής χορωδίας είχε ο θεολόγος – μουσικός κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης, με τη συνεργασία των καθηγητριών Μουσικής κ. Πέπης Σουβαλιώτη και Λάρας Λυμπεροπούλου. Σολίστ ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Θεοδώρα Ζήκου και ο θεολόγος κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης. Τον σχεδιασμό των εντύπων είχε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Λέλα Στασινοπούλου και την επιμέλεια των ισοκρατημάτων ο φιλόλογος κ. Στέφανος Σκαρπέλλος.