Εκτύπωση
Η κ. Χρυσάνθη Βαβέτση, θεολόγος στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και υποψήφια διδάκτωρ τού ΕΚΠΑ, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ηλεκτρονικής Αίθουσας Ασύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, στην κατηγορία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την επιστημονική ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ).

chrysanthi.vavetsiΗ κ. Βαβέτση εργάστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Διδακτικής του μαθήματος των Θρησκευτικών του Στ΄ εξαμήνου για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος ψηφιακής τάξης και συντόνισε τις εργασίες ομάδας φοιτητών, ώστε ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί να μπορούν να καθοδηγήσουν σωστά τους μαθητές τους στην εκπόνηση ερευνητικής εργασίας στο λύκειο. Η καινοτομία και πρωτοτυπία καθώς και η οργάνωση μιας ενεργού κοινότητας μάθησης ήταν από τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στη βράβευση.


Υπεύθυνη του έργου ήταν η επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννα Κομνηνού. 


Ας σημειωθεί ότι η κ. Βαβέτση έχει επιλεγεί ως εκπονήτρια των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα Θρησκευτικά του Δημοτικού. Η εκπόνηση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών θα συνδυαστεί με τη συγγραφή νέων σχολικών εγχειριδίων, καθώς και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών.

Με δεδομένη τη σημαντική θέση που έχει αποκτήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις μέρες μας καθώς και η εντατική ανάπτυξη ψηφιακών τάξεων στα Αρσάκεια Σχολεία, η παραπάνω διάκριση της εκπαιδευτικού μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Πολλά συγχαρητήρια!

vavetsi eclass