Εκτύπωση

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου οι μαθήτριες τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείο Λυκείου Εκάλης Ντορίνα Ιωαννίδου και Μιχαέλα Τατόγλου συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους δεκαεννέα χωρών, στο πλαίσιο τού προγράμματος “Parallel Earth to Watch the Season” , το οποίο υλοποιήθηκε στο Σχολείο κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών τής Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο διάδοσης τής αστρονομίας NASE και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διδασκαλία τής Αστρονομίας

Το Σχολείο επιλέχθηκε και συμμετείχε χάρη στη μακροχρόνια παράδοση και το σταθερό ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών για την επιστήμη αυτή.

Στόχος τού προγράμματος ήταν η μελέτη τής εναλλαγής ημέρας-νύχτας, καθώς και των εποχών. 

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πειραματική και οι παρατηρήσεις έγιναν κοντά στο θερινό ηλιοστάσιο και τη φθινοπωρινή ισημερία

Χρησιμοποιήθηκε μια υδρόγειος σφαίρα, κατάλληλα τοποθετημένη, ώστε να καταγράφονται οι παρατηρήσεις των μαθητών σαν αστροναυτών που βρίσκονται πολύ πιο μακριά και από τον ISS!

Ακολουθούν οι εντυπώσεις τωνμαθητριών: 
«Η φιλόξενη ατμόσφαιρα και το πάθος με το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν το αντικείμενο, που τόσο αγαπούν, θα μας μείνει αξέχαστα. Η ενασχόλησή μας με το πρόγραμμα ξεκίνησε κατά τη διάρκεια τής καραντίνας, όταν η καθηγήτριά μας κ. Μεταξά πρότεινε να λάβουμε μέρος. Η εμπειρία αυτή, που ολοκληρώθηκε με την τηλεδιάσκεψη τής 2ας Οκτωβρίου, μας προσέφερε πολύτιμες γνώσεις, αλλά και μοναδικές αναμνήσεις».