Μεταξύ 76 μαθητών από 21 σχολεία, που έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό Ερμηνευτικής Ανάγνωσης* αφιερωμένο στην ποίηση τής αείμνηστης Κικής Δημουλάη μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Σταματίνα Ευαγγελίδη, με την άρτια παρουσία, την ευαισθησία και την πολύ προσεγμένη επιλογή και προσέγγιση των ποιημάτων τής ποιήτριας, κατέκτησε το Β΄ βραβείο.

Η Σταματίνα παρουσίασε δύο ποιήματα τής Κικής Δημουλά. Στο πρώτο: «Σαν να διάλεξες», από την ποιητική συλλογή «Η εφηβεία τής Λήθης», η ποιήτρια απευθύνεται στον καθένα από εμάς σε β’ ενικό πρόσωπο. Μας καλεί σε έναν διάλογο εξομολόγησης, σε μία αναμέτρηση με τα πράγματα, με το προσωπικό κόστος των δικών μας κάθε φορά επιλογών. Το δεύτερο ποίημα: «Στη μάνα μου» ανήκει στην ποιητική συλλογή «Επί τα ίχνη». Με φόντο το μπαλκόνι, αποδίδονται –με τόνο νοσταλγικό– ξεθωριασμένες πινελιές τού θαμπού βιογραφικού κάδρου τής ηρωίδας. Περισσότερα εδώ.

Η μαθήτρια τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Χρυσήλια Καραγεωργίου προκρίθηκε στη β΄ φάση, μπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα επιλέγοντας και ερμηνεύοντας το ποίημα τής Κικής Δημουλά «Εφόδιο τα τραύματα» από τη συλλογή «Χλόη θερμοκηπίου». Περισσότερα εδώ.


*Διοργανώθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 8 και 9 Μαρτίου 2021.

Η φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από τον Πανδέκτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης: http://pandektis.ekt.gr/pandektis/retrieve/98802/11942.jpg