Εκτύπωση

Ο απόφοιτος του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Βάσκο Σταμπολίεβ, βραβευμένος ως μαθητής σε πολλούς μαθητικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής, είναι πια Young Ambassador και συνεργάτης της Κριτικής Επιτροπής στην κατηγορία εικαστικών έργων του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «Never Such Innocence».

Παρακολουθήστε τον Βάσκο σε προσωπικό βίντεο και, μεταξύ άλλων πρεσβευτών του διαγωνισμού, στο 2.26’ του συνολικού βίντεο https://www.neversuchinnocence.com/young-ambassador-videos

Το 2017 ο Βάσκο βραβεύτηκε στον 16o Διεθνή Διαγωνισμό Τέχνης για Παιδιά και Νέους, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Τέχνης Art Centre for Children and Young People της Φινλανδίας. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η «Συνύπαρξη – Together» και ο Βάσκο, μαθητής της Γ΄ γυμνασίου τότε, συμμετείχε με το έργο του «Rebirth of a Nation».

rebirth of a nation by vasko

Βάσκο Σταμπολίεβ: «Rebirth of a Nation» 

Το 2018, μαθητής της Α’ Λυκείου, ο Βάσκο βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό «Never Such Innocence» με θέμα «Salonica Remembers» και αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων της Entente στη Θεσσαλονίκη κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το έργο του με τίτλο «Eyes Wide Shut but Mind Wide Open», που απεικονίζει την προσπάθεια διαφυγής των στρατιωτών από τη φρίκη του πολέμου με τη βοήθεια του μυαλού και της σκέψης τους, διακρίθηκε μεταξύ 7.000 έργων συνομηλίκων του.

Eyes Wide Shut but Mind Wide Open

Βάσκο Σταμπολίεβ: «Eyes Wide Shut but Mind Wide Open» 

Το 2019 το έργο του με τίτλο «Οπτικές γωνίες ενός εσωτερικού κατόπτρου», κόσμησε το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, δώρο ενός λαχνού που αγόρασε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργάνωσε η ΧΑΝΘ σε συνεργασία με τα Αρσάκεια Σχολεία Θεσσαλονίκης. Όπως γράφει ο ίδιος ο δήμαρχος στη σελίδα του στο Facebook:

«Ήταν από τις λίγες φορές που αισθάνθηκα πραγματικά τυχερός. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο του μαθητή της Β΄ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Βάσκο Σταμπολίεβ. Ήταν τιμή για μένα να υποδεχτώ στο γραφείο μου τον ίδιο τον δημιουργό. Ένα εκπληκτικό ταλέντο, ένα νέο παιδί που σίγουρα θα εξελιχθεί σε καλλιτέχνη που θα αφήσει το δικό του στίγμα στο χώρο της τέχνης».

Ο λογαριασμός του Βάσκο στο Instagram: vaskosart

staboliev zervas
Από αριστερά προς τα δεξιά: Χαρίκλεια Τασιούλα, Μαθηματικός Αρσακείου γυμνασίου & λυκείου Θεσσαλονίκης, Τζώνη Αριστέα, υπάλληλος στη ΧΑΝΘ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, Βάσκο Σταμπολίεβ, η Συντονίστρια του Αρσακείου Θεσσαλονίκης Κατερίνα Ιωακειμίδου,  Ιφιγένεια Αναγνώστου, φιλόλογος Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης.