Εκτύπωση

 Το 3ο Βραβείο μεταξύ των 38 ομάδων  από Ελλάδα και Κύπρο που υπέβαλλαν τα έργα τους κατέκτησε η ομάδα «Πολύχρωμοι Φοίνικες» του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής και animation. Ο διαγωνισμός με τίτλο «Η πόλη μου μεταμορφώνεται» διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός».

 

 gymi003

Οι μαθητές Γεωργοπούλου Δαυιδούλα, Γιώτης Σωτήρης, Γκλίναβου Ελευθερία, Κοντή Μαρία και Παπαδοπούλου Σταυρούλα χρησιμοποίησαν την φαντασία τους και με πρωταγωνιστή το Ρολόι της  κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων περιέγραψαν γλαφυρά πόσο άλλαξε η πόλη τους τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας. Στην συνέχεια με ζωγραφική καρέ καρέ δημιούργησαν ένα εξαιρετικό, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, βίντεο animation με χρήση του λογισμικού Stop Motion.

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν οι συγγραφείς Μαρίζα Ντεκάστρο, Κώστας Στοφόρος και Φίλιππος Φωτιάδης, η animator Αναστασία Δημητρά και η Υποδ/ντρια του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Αχαρνών κ. Ελένη Ταλιαδούρου.

Τους μαθητές καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Χρηστίνα Πλακούτση, Πηνελόπη Πλιάτσικα, Μιλτιάδης Σγουρίδης, Αικατερίνη Τάτση (διευθύντρια του Γυμνασίου) και Παύλος Μαυρόγιαννης (διευθυντής του Λυκείου).