Εκτύπωση

Ένα 1ο βραβείο στην κατηγορία B2/collège και Ειδικό Βραβείο δημιουργικότητας έλαβαν μαθητές των Αρσακείων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021.


francoph004

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν και αυτή τη χρονιά τα Αρσάκεια Σχολεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο και τελεί υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το θέμα του διαγωνισμού για το 2021 ήταν « Notre collection de rêves et de découvertes », le guide insolite, en langue française, de notre Grèce secrète…» («Η συλλογή μας από όνειρα και ανακαλύψεις», πρωτότυπος γαλλικός οδηγός για την άγνωστη Ελλάδα μας).

Το Β’ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού έλαβε το 1ο βραβείο (1er prix en Attique) στην κατηγορία B2/collège με θέμα «Athéna ». Οι μαθητές Γαλλικών επιπέδου DELF B2 της Γ’ τάξης με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους, κ. Β. Κοντού, δημιούργησαν έναν μοναδικό οδηγό αναμνήσεων μιας υπεραιωνόβιας ελιάς, της ελιάς του Πλάτωνα, με τίτλο « Les mémoires dun bimillénaire »(«Μνήμες δύο χιλιάδων ετών»).

 francoph003

Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης έλαβε το Prix spécial de la créativité στην κατηγορία B2/lycée με θέμα «Athéna ». Όλοι οι μαθητές της Α’ τάξης, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Ι. Γάτσου, Σ. Καρασάββα και Χ. Καλπακίδου, συμμετείχαν με την εργασία «La berceuse dun olivier» («Το νανούρισμα μιας ελιάς) με αναφορές στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

 francoph005

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021 συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Β’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου (δύο συμμετοχές), του Αρσακείου Δημοτικού και Γυμνασίου Πατρών, του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις καθηγήτριές τους κ. Α. Γεωργακοπούλου, Ν. Σπανογιάννη, Ε. Χαραλαμπίδου, Χ. Καλπακίδου και Ο. Ρίζου για τη συμμετοχή τους.