Εκτύπωση

Το Β’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης έλαβε δύο τιμητικές διακρίσεις για τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools: Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο», τον οποίο διοργάνωσε το Quality Net Foundation. Περισσότεροι από 30.000 μαθητές, 342 σχολικές τάξεις με 867 συμμετοχές σε εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα, μαθητικές δημιουργίες και δράσεις συνεργασίας από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό Bravo Schools, ο οποίος είχε στόχο την ανάδειξη των 17 παγκόσμιων στόχων των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, «Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος», το Σχολείο μας έλαβε τιμητική διάκριση στην κατηγορία «καλές πρακτικές» για τη δράση του με τίτλο «Zero Waste: Αλλάζω συνήθειες, αλλάζω τον κόσμο», την οποία υλοποίησαν οι μαθητές από το τμήμα «Μηδενικά απορρίμματα – Zero waste» της Ζώνης Αθλητισμού και Πολιτισμού της Α΄ τάξης, με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Οικιακής Οικονομίας κ. Λουκίας Σπυράτου. Η δράση αφορά στην επίτευξη του παγκόσμιου στόχου 12 της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που αναφέρεται στη βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή αγαθών.

Για την ίδια δράση το Σχολείο μας διακρίθηκε και στην ανοιχτή ψηφοφορία κοινού καταλαμβάνοντας την 3η θέση στις υψηλότερες καταγεγραμμένες ψήφους του κοινού.

Με τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό Bravo Schools οι μαθητές μας πέτυχαν να αφυπνίσουν και να ενεργοποιήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, τις οικογένειες και τις τοπικές κοινωνίες για τους παγκόσμιους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το Β’ Αρσάκειο Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης με τη συμμετοχή του στον Διαγωνισμό Bravo Schools 2021 εντάσσεται στο διεθνές σχολικό δίκτυο του World's Largest Lesson και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους in Αction SDGs Schools Club. Όλοι μαζί, το σχολείο μας και οι μαθητές μας, γινόμαστε Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων, διαδίδοντας στην τοπική κοινωνία τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Kαλύτερου Kόσμου!