Εκτύπωση

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 ο Διευθύνων Σύμβουλος τού Ιδρύματος Μότσαρτ στο Ζάλτσμπουργκ της Αυστρίας (Salzburg Mozarteum Foundation) κ. Rainer Heneis επισκέφθηκε το Β΄ Αρσάκειο Δημοτικό Ψυχικού, μετά από πρόσκληση τής μουσικού-εκπαιδευτικού των Αρσακείων και προέδρου τού Mozarteum Hellas κ. Ευγενίας Βοτανοπούλου, και ενημέρωσε τη Διευθύντρια κ. Βασιλική Ροδοπούλου, την Υποδιευθύντρια κ. Βικτωρία Γεροστάθου και την καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας κ. Ζέτα Κουτσογιάννη για το διεθνούς εμβέλειας έργο των Ιδρυμάτων Mozarteum, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα Αρσάκεια Σχολεία.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας διεθνούς συνεργασίας του Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού αρχικά, και των Αρσακείων αργότερα, με το Ίδρυμα Μότσαρτ της Αυστρίας και το αντίστοιχό του στην Ελλάδα. Λεπτομέρειες για τις δράσεις και τη λειτουργία του αυστριακού και του ελληνικού Mozarteum μπορείτε να βρείτε στη συνέντευξη με την κ. Βοτανοπούλου, η οποία είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας εδώ: https://www.arsakeio.gr/gr/epilogi-thematon/43778-motsart-me-aroma-arsakeiou 

Μέσα από αυτή την επίσκεψη ενισχύεται ο ρόλος των εκπαιδευτικών μουσικής στα Αρσάκεια και μπαίνουν οι βάσεις για την περαιτέρω καλλιέργεια της κλασικής μουσικής παιδείας στα σχολεία μας και της γνωριμίας με το έργο του Μότσαρτ ειδικότερα.

Ο κ. Rainer Heneis αφού παρέλαβε, ως ανάμνηση τής συνάντησης, τον επετειακό τόμο για τα 160 χρόνια τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθώς και πλακέτα με τον λογότυπο τού Σχολείου, δήλωσε ενθουσιασμένος ότι θα είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που θα στολίζει τη βιβλιοθήκη του!