Εκτύπωση

Ο μαθητής τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Κωνσταντίνος-Σταύρος Μαρμαράς επελέγη και συμμετείχε στο πρόγραμμα "Πιθανότητες & Θεωρία Παιγνίων" για χαρισματικά παιδιά τού Πανεπιστήμιου "Johns Hopkins Center for Talented Youth",  από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου 2021.

Η επιλογή των μαθητών έγινε κατόπιν ειδικών εξετάσεων και αξιολόγησης από εξειδικευμένους καθηγητές τού "Center for Talented Youth" τού Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ.

Το CTY (Κέντρο για Χαρισματικά/Ταλαντούχα Παιδιά) είναι το αποτέλεσμα τής στρατηγικής συνεργασίας οργανισμών με μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Το CTY Greece δημιουργήθηκε το 2013 με την ιδρυτική δωρεά τού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με την τεχνογνωσία στην εκπαίδευση μαθητών με υψηλές ακαδημαϊκές ικανότητες τού "Center for Talented Youth" τού Πανεπιστημίου Johns Hopkins.


Το κέντρο προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο να καλλιεργήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εξωσχολικά προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες μάθησης και γνώσης τους.

Το CTY Greece τελεί υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τής Ελλάδας και τού Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού τής Κύπρου.

image001

Ας σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος-Σταύρος Μαρμαράς συμμετέχει για δεύτερη φορά στο εν λόγω πρόγραμμα. Την πρώτη φορά ως μαθητής της Στ΄ τάξης του Β' Αρσακείου-Τοσιστσείου Δημοτικού βραβεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου 2017 από τον καθηγητή Simeon Brodskv, υπεύθυνο για το παγκόσμιο πρόγραμμα τού CTY.
Επίσης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει με υποτροφία 100% πρόγραμμα των 3 εβδομάδων (από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου 2017) με θέμα «Η μαγεία τής μαθηματικής σκέψης», μάθημα το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων μέσω τής επίλυσης προβλημάτων, παζλ και παιχνιδιών ρόλων. ( Δείτε εδώ )

Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή μας!