Εκτύπωση

Στον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, θεολόγο των Αρσακείων Ψυχικού, απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021, στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου στο Φανάρι το οφίκιο του Άρχοντος Δικαιοφύλακος.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης σημείωσε ότι η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία επιβραβεύει […] την ειλικρινή αφοσίωση του κ. Ανδριόπουλου στον Οικουμενικό Θρόνο, «απονέμουσα, ιδίαις ημών Πατριαρχικαίς χερσί, εις την υμετέραν Εντιμολογιότητα το οφφίκιον του Άρχοντος Δικαιοφύλακος. Ανήκετε από την στιγμήν αυτήν εις την χορείαν των Οφφικιαλίων της Μεγάλης Εκκλησίας, οι οποίοι πάμπολλα και πολυτιμότατα προσέφερον και προσφέρουν εις αυτήν και εις το Γένος, και συγκαταλέγεσθε μεταξύ των μελών της Αδελφότητος Οφφικιαλίων «Παναγία η Παμμακάριστος», η οποία εφέτος συνεπλήρωσε τριάκοντα έτη ζωής και διακονίας.”

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Ανδριόπουλο για το αγωνιστικό του φρόνημα για τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διακονία τού νέου Άρχοντος ως θεολόγου στην μέση εκπαίδευση. Στην αντιφώνησή του ο κ. Ανδριόπουλος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Παναγιώτατο για την απονομή του οφικίου. Λεπτομέρειες στη σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδώ.