Εκτύπωση

Ο κ. Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και επί δύο διδακτικές ώρες μίλησε στον χώρο του Θεάτρου στους τελειοφοίτους του σχολείου, καθώς και στους μαθητές του Ανθρωπιστικού Τμήματος της Β’ λυκείου (τμήμα Π1) για ποικίλα θέματα της ειδικότητάς του.

Την ατζέντα διαμόρφωσαν, κατόπιν επιθυμίας του κ. Συρίγου, οι ίδιοι οι μαθητές, που με τις πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις τους ζήτησαν από τον ομιλητή να μάθουν, μεταξύ άλλων πολλών, για τη μακροχρόνια διένεξη Ελλάδας και Τουρκίας, την νοοτροπία του τουρκικού λαού, το πολιτικό καθεστώς στην Τουρκία, παλαιότερα θερμά επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών, τον ρόλο των ΗΠΑ και άλλων Δυνάμεων στη ΝΑ Μεσόγειο, κ.ά.. Ο κ. Συρίγος με το μικρόφωνο στο χέρι κινούνταν μεταξύ των μαθητών και απάντησε σε όλες τους τις απορίες, προσφέροντας απλόχερα γνώσεις, ιστορικές πληροφορίες για γνωστά και άγνωστα γεγονότα, προσωπικά βιώματα από τη μακρόχρονη σταδιοδρομία του στη μελέτη των διεθνών σχέσεων. Υπήρξε μία πλούσια και εποικοδομητική συζήτηση για τους μαθητές και μία αξέχαστη εμπειρία για εκείνους και για τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησαν.

Ο κ. Συρίγος δέχθηκε ως δώρο από την Διευθύντρια και τον Σύλλογο του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού το λεύκωμα των τελειοφοίτων μας Ήβης και Αναστασίας Παύλου με πίνακες για τον Γαλλικό Φιλελληνισμό, καθώς και τον τόμο της Φ.Ε. με τα έργα του ζωγράφου Γ. Κόρδη για τα 200 χρονια της Επανάστασης που εκτέθηκαν στα Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης.

Ο κ. Συρίγος είναι μεταξύ άλλων εταίρος της Φ.Ε. και πατέρας μιας μαθήτριας και δύο μαθητών των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, που φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες.