Εκτύπωση

Οι μαθητές/-τριες τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, με την καθοδήγηση τής δασκάλας των Φυσικών Επιστημών κ. Υβόννης Ευαγγέλου, συμμετείχαν στην παραγωγή τού διεθνούς προγράμματος Global Science Opera για το 2021 με τίτλο «Thrive» δημιουργώντας ένα πρωτότυπο βίντεο για τα έντομα στα οικοσυστήματα.

Το Global Science Opera είναι μια διεθνής εκπαιδευτική πρωτοβουλία με αντικείμενο τη συνδημιουργία ενός σπονδυλωτού παραστατικού δρωμένου με θέμα την Επιστήμη.
Στόχος είναι η πρόκληση τού ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις που αξιοποιούν την τέχνη.

Η παραγωγή τού 2021 είχε ως θέμα την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο τής Διεθνούς Δεκαετίας τού ΟΗΕ για την Αποκατάσταση των Οικοσυστημάτων.

Η σκηνή που ετοίμασαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης, με τίτλο «Έντομα: Φίλοι ή Εχθροί», αφορά στον ρόλο που διαδραματίζουν τα έντομα στα οικοσυστήματα.

Μπράβο στους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς τού Σχολείου που συμμετείχαν, τους:  κ. Υβόννη Ευαγγέλου, δασκάλα, Ελπίδα Μαμακή, καθ. Μουσικής, Εύα Κανακάκη, καθ. Εικαστικών, και Αλέξανδρο Παπαναστασίου, καθηγητή Θεατρικής Αγωγής, που εμπνέουν τα παιδιά και τα καθοδηγούν!

Δείτε το έργο των μαθητών μας εδώ.

Μπορείτε, επίσης, να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παραγωγή τού 2021 εδώ.