Εκτύπωση

Μια σημαντική εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η ευρωπαϊκή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και οι σημερινές προκλήσεις μέσα από το βλέμμα των νέων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 [19:00 – 21:00] στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Βασίλης Λαμπρινουδάκης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών του Α.Π.Θ. Θέμης Χατζηγιαννόπουλος. Οι μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν 3 εισηγήσεις για την πόλη του 21ου αιώνα και 4 Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπονήθηκαν από ομάδες μαθητών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Μεταξύ άλλων οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν θέματα σχετικά με το
πώς διαμορφώθηκαν ιστορικά, πολιτισμικά και πολιτικά η ταυτότητα της Ευρώπης και οι αξίες της, για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη στο άμεσο μέλλον, για τη Θεσσαλονίκη από τον 19ο στον 21ο αιώνα, για τους αστικούς χώρους πρασίνου και την κλιματική αξία των αστικών δένδρων, για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και του εθελοντισμού στο αστικό περιβάλλον κ.ά.

Δείτε την πρόσκληση, το πρόγραμμα και άλλες λεπτομέρειες εδώ.

AFISA