Εκτύπωση

Μια μοναδική διάκριση για τους μαθητές του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Ν2 ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν  σε πανελλήνιο διαγωνισμό ως η καλύτερη ενημερωτική εκστρατεία νηπιαγωγείου για την αφίσα τους με τίτλο: "Σε έναν κόσμο που μας «νοιάζει», η εκπαίδευση όλα τα αλλάζει!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού τμήματος Ν2 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών Κατερίνα-Ειρήνη, Μελίνα, Όλγα-Κυριακή, Χριστιάνα, Κατερίνα, Νικολέττα, Σπύρος, Νικόλας-Ραφαήλ, Νικόλας, Παναγιώτα- Άρια, Κρυσταλλία, Άγγελος, Ελένη, Μάξιμος και Άρτεμις διακρίθηκαν στον 25ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!» που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία τού ΟΗΕ.


Τα μέλη τής Επιτροπής Αξιολόγησης τού Διαγωνισμού, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους τού Γραφείου Συνεργασίας τής UNICEF στην Ελλάδα, τού Δικτύου για τα Δικαιώματα τού Παιδιού, τής Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, τής Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, τού Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αξιολόγησαν όλες τις συμμετοχές βάσει τής ειδίκευσής τους βραβεύοντας την καλύτερη ενημερωτική εκστρατεία με την υψηλότερη βαθμολογία ανά τάξη.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.unhcr.org/gr/student-contest-2021

Περισσότεροι από 860 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγεςαπό 35 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σχεδιάζοντας μοναδικές, δημιουργικές και ευφάνταστες εκστρατείες, βίντεο και αφίσες διεκδικώντας το δικαίωμα για ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλους. Οι εκστρατείες αποτύπωσαν πώς η εκπαίδευση μπορεί να μεταμορφώνει τους ανθρώπους, να αλλάζει ζωές και να ανοίγει νέα μονοπάτια και προοπτικές για το μέλλον.
Ο Διαγωνισμός διεξήχθη ηλεκτρονικά, με την υποστήριξη τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τον Οκτώβριο τού 2021 έως και τον Φεβρουάριο τού 2022. Σε αυτόν συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενήλικοι μαθητές από σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και δομές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την υποστήριξη και την προετοιμασία παιδιών προσφύγων.
Οι νικητές έλαβαν συμβολικά δώρα από την Ύπατη Αρμοστεία, ενώ όλα τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό. Μια διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε 20 Ιουνίου 2022, στις 17:00, για να γιορτάσουν όλοι μαζί, μαθητές και μαθήτριες, γονείς, εκπαιδευτικοί καθώς επίσης και τα μέλη τής Επιτροπής Αξιολόγησης τού Διαγωνισμού.
Εν όψει τής διαδικτυακής εκδήλωσης και για να ευχαριστήσουν τα παιδιά για τις προσπάθειές τους να προωθήσουν την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θετική αλλαγή στην κοινωνία, η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο τραγουδιστής Γιώργος Περρής και οι ηθοποιοί Εβελίνα Παπούλια, Σπύρος Χατζηαγγελάκης και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, μαζί με μέλη τού προσωπικού τής Ύπατης Αρμοστείας τού ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα μέσα από ένα σύντομο βίντεο.
Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές, στις μαθήτριες και στη νηπιαγωγό τους κ. Αλεξία Κατριμπούζα!