Εκτύπωση

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 τα Αρσάκεια-Τοσίστεια Γυμνάσια Εκάλης διοργανώνουν για τους γονείς των μαθητών τους ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ψηφιακός γονέας: Προκλήσεις, διλήμματα και προστασία των εφήβων στο Διαδίκτυο» στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.

Εφηβεία και διαδίκτυο είναι στις μέρες μας άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Οι έφηβοι ζουν δυο ζωές, μια στον πραγματικό κόσμο και μια στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου, ο οποίος όπως και ο πραγματικός αποτελεί πηγή δημιουργικών ευκαιριών αλλά και πολλαπλών ρίσκων. Έτσι, είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη στενής συνεργασίας των γονέων με το σχολείο ώστε και οι δυο μαζί να αποτελέσουν το ασφαλέστερο τείχος προστασίας των μαθητών στο διαδίκτυο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

- Φρίντα Κωνσταντοπούλου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

- Δρ Γεώργιος Νάκος, Ψυχολόγος Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

- Στέλλα Τσιτσούλα, Σύμβουλος επικοινωνίας, Υπεύθυνη επικοινωνίας Εθνικής ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Αντιπρόεδρος Women4Cyber Greece.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση των ομιλητών με τους γονείς την οποία θα συντονίσει η κ. Ξένια Παρασκευοπούλου, Προϊσταμένη Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Φ.Ε., Ψυχολόγος-MSc Σχολικής Ψυχολογίας, PhD(c).

Την εκδήλωση οργάνωσαν και επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Πληροφορικής των Γυμνασίων κ. Ξένια Σιούτη και Ξένια Τριάντη.

Δείτε εδώ σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=eIsCD_7Yh5g 

001

002