Εκτύπωση
Στις 29 Μαΐου 2015 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Μore than money»/ Ξοδεύοντας έξυπνα που υλοποίησαν 57 μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, οι οποίοι έκαναν εφέτος τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα.
Το πρόγραμμα, που διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων)/Junior Achievement Greece www.senja.gr σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ τάξης τού δημοτικού. Την οργάνωσή του για τα Αρσάκεια Σχολεία έχει αναλάβει η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Junior Achievement.
Με το βλέμμα στραμμένο στο «επιχειρηματικό σχολείο», ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σχολείο που συνδέει τη σχολική τάξη με τον κόσμο τής αγοράς και των επιχειρήσεων, οι μαθητές σε 6 εκπαιδευτικές ενότητες υποδέχθηκαν ειδικευμένους εθελοντές συμβούλους από την Τράπεζα HSBC. Οι εθελοντές τής HSBC κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, Παναγιώτης Παπαρίζος και Πένυ Δήμα υλοποίησαν το πρόγραμμα στη σχολική τάξη με τη βοήθεια των δασκάλων.

Οι μαθητές είπαν για την εμπειρία τους
«Το πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα που παρακολουθήσαμε στο σχολείο με εξέπληξε. Μου έμαθε πώς να ξοδεύω έξυπνα τα χρήματά μου. Μου έμαθε να καταλάβω μέσα από παιχνίδια πολλά, όπως το κόστος έναρξης μιας επιχείρησης. Η εθελόντρια μας βοήθησε πάρα πολύ και μας έμαθε πώς με τις ικανότητές μας μπορούμε να ανοίξουμε τη δικιά μας δουλειά».
Άγης Σταθούλης, Ε΄1

«Άλλες φορές είδαμε τα πράγματα από την πλευρά τού αγοραστή και άλλες τού πωλητή. Καταλάβαμε ότι πριν αγοράσουμε κάτι πρέπει να έχει προηγηθεί μια σειρά από βήματα που θα μας κάνουν να είμαστε ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. Γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι χρήσιμο το πρόγραμμα αυτό, γιατί όλα αυτά τα χρειαζόμαστε καθημερινά στη ζωή μας».
Νίκη Ανδριανοπούλου, Ε΄1

«Το πρόγραμμα μάς το έκαναν δύο οικονομολόγοι τού τραπεζικού κλάδου στην τάξη. Μας μίλησαν για τους επιχειρηματίες, τα συμφέροντα τής αποταμίευσης, την ισορροπία μεταξύ κατανάλωσης και αποταμίευσης και πολλά άλλα, μέσα από επιτραπέζια παιχνίδια, βιωματικές δραστηριότητες και διαλόγους. Ήταν ένα πρόγραμμα που κατά τη γνώμη μου μάς έκανε να κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο τής Τράπεζας στη ζωή μας και μας έδωσε πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων μας, κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον».  Άννα-Αντωνία Αννέλια Βακρινού, Ε΄2

«Το Junior Achievement με βοήθησε να μάθω πολλά πράγματα, όπως πώς να ξεκινώ μια μικρή επιχείρηση και πώς να δουλεύω σαν σπίρτο. Τα πράγματα που διδάχθηκα θα είναι πολύτιμα εφόδια για τη ζωή μου».
Γιώργος Γκρινιάτσος, Ε΄1

«Το πρόγραμμα τού JA More Than Money που παρακολούθησα μου άρεσε πάρα πολύ. Θα ήθελα να γυρίσω πίσω τον χρόνο για να το παρακολουθούσα μία δεύτερη φορά».
Σταμάτης-Μάριος Χαντζόπουλος, Ε΄2