Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου, στο  Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Οικονομία κι Εγώ», το οποίο διοργανώνει το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) /Junior Achievement Greece, www.senja.gr με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας.

54 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ενεπλάκησαν βιωματικά στην επιχειρηματικότητα και διεύρυναν τους ορίζοντές τους στην επιλογή της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας, αποκτώντας βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις.

Το συντονισμό του προγράμματος «Οικονομία και Εγώ» επιμελείται για τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία η κ. Αγγελική Ζήση, νομικός, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας του Junior Achievement

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε μέσα στη σχολική τάξη, από τη σύμβουλο εθελόντρια και στελέχος  της Εθνικής Τράπεζας, κ. Θεοδώρα Δήμκου με τη συμβολή και αρωγή της καθηγήτριας του ΣΕΠ κ. Αναστασίας Πιλωνά και ολοκληρώθηκε σε 6 διδακτικές ενότητες.

Με την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Οικονομία κι Εγώ» του Junior Achievement, οι μαθητές μας έμαθαν να αναγνωρίζουν το ρόλο τους στην μελλοντική αγορά εργασίας, να παρουσιάζουν θετικά τον εαυτό τους, να προσεγγίζουν με επιτυχία μία μελλοντική συνέντευξη πρόσληψης σε εργασία, να συντάσσουν ατομικό και οικογενειακό προϋπολογισμό, να εξοικειώνονται με την έννοια της επένδυσης και της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών.

Συζήτησαν με το στελέχος της Εθνικής Τράπεζας, αντάλλαξαν απόψεις, ήρθαν σε επαφή με την πραγματική ζωή στην αγορά εργασίας και έκαναν τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό στίβο.

Πιστεύουμε ότι γέμισαν το μυαλό τους με νέες ιδέες και όρεξη να συνεχίσουν την πορεία τους στην επιχειρηματικότητα και στις επόμενες σχολικές βαθμίδες.

nbg