Εκτύπωση
Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, στις 10.30 ακριβώς, άνοιξαν οι πόρτες τής νηπιακής επιχείρησης «Μασκαρούπολη – Tini Mini Company», που σύστησαν τα νήπια τού τμήματος Ν.1, στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ.Γιώτα Παππά. Οι λιλιπούτειοι επιχειρηματίες υποδέχθηκαν τους γονείς τους, παρουσίασαν τα προϊόντα τους με ενθουσιασμό και αλληλεπίδρασαν επιχειρηματικά.
Η «Μασκαρούπολη» είναι μια μικρή νηπιακή επιχείρηση που παράγει μάσκες και καπέλα για τις Απόκριες. Τα νήπια χωρίζονται σε μικρές ομάδες, παραγωγής, διαφήμισης, πωλήσεων και οικονομικών και μαθαίνουν να λειτουργούν και να δρούν επιχειρηματικά. Τα κέρδη από τις πωλήσεις τής νηπιακής επιχείρησης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Το Σχολείο χτίζει το όραμα τού επιχειρηματικού σχολείου, ενός σχολείου που εφαρμόζει επιχειρηματικές μεθόδους και εργαλεία, συνδέει τη σχολική τάξη με την πραγματική ζωή και τον κόσμο των επιχειρήσεων, σμιλεύοντας έτσι μια νέα κουλτούρα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Με αυτή την πεποίθηση, η κ. Αγγελική Ζήση, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων, εμπνεύστηκε και δημιούργησε για τα μικρά παιδιά τού Νηπιαγωγείου ένα επιχειρηματικό σχέδιο δράσης μίας νηπιακής επιχείρησης. Την υλοποίηση αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου δράσης, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο, ανέλαβε, οργάνωσε και ολοκλήρωσε με επιτυχία η νηπιαγωγός κ. Γιώτα Παππά στο τμήμα της Ν1.
Στόχος της νηπιακής επιχείρησης είναι τα νήπια να εξοικειωθούν βιωματικά με τη δημιουργία ομάδας και τη συνεργασία μέσα σε αυτή και να λειτουργήσουν επιχειρηματικά. Παράλληλα προσφέροντας τα κέρδη τους υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού ενδυναμώνουν το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.