Εκτύπωση

♦ Επιχειρώ = σκέφτομαι, αποφασίζω, πράττω.
♦ Σημασία δεν έχει αν κάνω λάθος, σημασία έχει ότι  ενεργώ, παίρνω αποφάσεις και  αφήνω το δικό μου στίγμα.
♦ Σημασία δεν έχει αν συναντήσω δυσκολίες και προβλήματα, σημασία έχει ότι μηχανεύομαι λύσεις και νέους δρόμους. 
♦ Σημασία δεν έχει αν δεν τα καταφέρω σήμερα, σημασία έχει ότι δεν καταθέτω τα όπλα.
♦ Σημασία έχει ότι ΤΟΛΜΩ!
♦ Τολμώ και ΕΠΙΧΕΙΡΩ! 
♦ Βρίσκομαι ήδη ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Με όλη μου την αγάπη στους μαθητές, νέους επιχειρηματίες.

Αγγελική Ζήση
Νομικός, D.E.A. Εργατικού δικαίου και Κοινωνικής Ασφάλισης Παν/μιου Στρασβούργου
Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητας Αρσακείων Σχολείων
National Trainer προγραμμάτων επιχειρηματικότητας Junior Achievement{slider=Επιχειρηματικότητα στο σχολείο;}


Η βιωματική εμπλοκή των μαθητών στις διαδικασίες του «επιχειρείν» ήτοι: η εξάσκηση των δεξιοτήτων τους σε θέματα επιχειρηματικής δράσης, η διαχείριση χρόνου, η συνεργασία σε ομάδες και τελικά η επίτευξη στόχων.

{/slider}
{slider=Τι είναι το επιχειρηματικό σχολείο (The Entrepreneurial School);}

Επιχειρηματικό σχολείο είναι το σύγχρονο εκείνο σχολείο, το οποίο εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας καθώς και μεθόδους και τεχνικές επιχειρηματικότητας και τελικά επιτυγχάνει να συνδέσει τη σχολική τάξη με τον κόσμο των επιχειρήσεων και την αγορά εργασίας. Με το βλέμμα στραμμένο στην ευρωπαϊκή αυτή αντίληψη για ένα σχολείο που ανοίγει ένα παράθυρο στην επαγγελματική ζωή των μαθητών μας, τα Αρσάκεια σχολεία κάνουν τομή και χαράζουν ένα νέο δρόμο στην επιχειρηματική εκπαίδευση.

{/slider}
{slider=Τι προσφέρουν τα προγράμματα επιχειρηματικότητας στους μαθητές;}

Με τα προγράμματα αυτά οι μαθητές ασκούν τη δημιουργική τους σκέψη, μαθαίνουν να συνεργάζονται πάνω σε μία επιχειρηματική ιδέα και τελικά καλούνται να την υλοποιήσουν, να την υποστηρίξουν και να εργαστούν ώστε αυτή να πετύχει στην πραγματική ζωή. Η εμπλοκή των μαθητών με την επιχειρηματικότητα έχει αποδείξει ότι στην επαγγελματική τους ζωή, οι μαθητές αυτοί έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν επιχειρηματίες και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δράση. Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα επιχειρηματικότητας του Junior Achievement στις ΗΠΑ εφαρμόζονται από την ίδρυσή του, ήτοι από το 1919, ενώ στην Ευρώπη από το 1963. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι νέοι που εμπλέκονται σε αυτά τα προγράμματα έχουν να επιδείξουν σημαντικά επιχειρηματικά επιτεύγματα στην μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

{/slider}
{slider=Τα επιχειρηματικά προγράμματα του Junior Achievement στην Ελλάδα.}

Στην Ελλάδα τα επιχειρηματικά προγράμματα του Junior Achievement εφαρμόζονται από το 2005 από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece www.senja.gr υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
{/slider} 

ja senja-company-program ESP Logo gep
ewb Social-Innovation-Relay Ja sen logo
  TESLogo1