Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013 άρχισε, για μια ακόμη χρονιά, η συνεργασία τού Αγγλικού τμήματος των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων με το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσια τού προγράματος Πρακτική Άσκηση Αγγλικού.
Κατά την διάρκεια τού τρίμηνου αυτού προγράματος φοιτητές και φοιτήτριες τού τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας παρακολουθούν στις τάξεις των Αγγλικών την παιδευτική διαδικασία, ως παρατηρητές στην αρχή, με τον διδάσκοντα να λειτουργεί ως μέντορας, εξηγώντας και αναλύοντας μετά το μάθημα τις λεπτομέρειες τής μεθοδολογίας, Έπειτα ο φοιτητής καλείται να διδάξει ο ίδιος στην τάξη, καταρτίζοντας ένα σχέδιο μεθοδολογίας (lesson plan) το οποίο εγκρίνεται απο τον διδάσκοντα. Ο τελευταίος καλείται στο τέλος τής άσκησης να αξιολογήσει τον φοιτητή.
Το πρόγραμα αποδεικνύεται χρήσιμο όχι μόνο για τους φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους αλλά και για τους εκπαιδευτικούς που διευρύνουν τους ορίζοντες τους με το να εκτίθενται σε καινούργιες μεθόδους και τρόπους διδασκαλίας.
Οι καθηγήτριες που δέχονται εφέτος τους φοιτητές στις τάξεις τους είναι οι: Μαίρη Μαρίν, Ευαγελία Τρούλλου από το Ψυχικό και Ασπασία Κοντογιάννη, Ολγα Βαλριάνου και Νανά Γκαρμπολά από την Εκάλη. Υπεύθυνες τού προγράματος είναι οι κ. Μαίρη Δρόσου, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Ασπασία Κοντογιάννη, συντονίστρια Αγγλικών των Αρσακείων Σχολείων.