Εκτύπωση
Ο μαθητής της Α' τάξης του  Α' Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού και μέλος του Ομίλου Forensics των Αρσακείων σχολείων της Αθήνας (ATS Forensics ClubΧριστόφορος Κουτσόλαμπρος πήρε την πρώτη θέση στο Τουρνουά Debate στην αγγλική γλώσσα ως μέλος τής νικήτριας ομάδας τού τουρνουά. Οι Αγώνες έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του τετραήμερου εκπαιδευτικού εργαστηρίου ATHENS DEBATE SUMMER CAMP,  το οποίο φιλοξενήθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου 2016. Επίσης, ο ίδιος μαθητής ανακηρύχθηκε 5ος καλύτερος ομιλητής του Τουρνουά.

Το Summer Camp  που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνια Ένωση για την προώθηση της ρητορικής τέχνης στην αγγλική γλώσσα στην Ελλάδα (Panhellenic Forensics Association),  ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι συμμετέχοντες μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας, ιδιωτικά και δημόσια, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα εποικοδομητικά, ειδικά εργαστήρια που αφορούσαν την ‘’τέχνη’’ της επιχειρηματολογίας-αντιλογίας στην αγγλική γλώσσα (Debate). Εξειδικευμένοι και έμπειροι προπονητές δίδαξαν στους συμμετέχοντες μαθητές κάθε πτυχή του Debate (WorldSchoolsformat) κατά επίπεδα, ανάλογα με το επίπεδο εξοικείωσής τους με το αντικείμενο.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε επίσης αγώνας Debate ανάμεσα στα μέλη της εθνικής ομάδας Debate η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Debate 2016 (World Schools Debating Championship 2016), από τις 19 έως τις 29 Ιουλίου, στη  Στουτγκάρδη της Γερμανίας.  Τον αγώνα αρχικά παρακολούθησαν και εκ των υστέρων ανέλυσαν διεξοδικά οι μαθητές στις ομάδες τους μαζί με τους προπονητές τους. 

Το ATHENS DEBATE SUMMER CAMP πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού με την υποστήριξη του Συντονισμού του Αγγλικού τμήματος των Σχολείων και της Συντονίστριας κ. Ασπασίας Κοντογιάννη και του Απογευματινού Ομίλου  ATS Forensics Club, υπεύθυνη του οποίου είναι η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας των Σχολείων, κ. Μαρία Δημητροπούλου.