Εκτύπωση
Σύμφωνα με απόφαση τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Κυριακίδου ορίζεται πρέσβειρα για την προώθηση τής ευρωπαϊκής δράσης e-Twinning.
Το e-Twinning είναι η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης και τελεί υπό την αιγίδα τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, στο e-Twinning είναι εγγεγραμμένοι 28.205 εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν σε 8.585 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί 16.843 συνεργατικά έργα (τελευταία ενημέρωση: 26-04-2020).
Στις αρμοδιότητες τής κ. Κυριακίδου θα είναι μεταξύ άλλων η διάχυση των δράσεων e-Twinning μέσω τής διεξαγωγής και τής αξιολόγησης σχετικών ημερίδων, η παιδαγωγική και η τεχνική υποστήριξη εκπαιδευτικών που εκπονούν έργα e-Twinning, η παρακολούθηση τής προόδου των έργων αυτών και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων καθώς και η συμμετοχή και η υποστήριξη λοιπών δράσεων τής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (Ε.Υ.Υ.) στην περιοχή ευθύνης της, η οποία περιλαμβάνει τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τού νομού Θεσσαλονίκης.

etwinningΑmbassador

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Κυριακίδου είναι από την έναρξη του θεσμού e-Twinning η πρώτη εκπαιδευτικός της ιδιωτικής εκπαίδευσης που ορίζεται ως Πρέσβειρα (Ambassador) στην Ελλάδα. Οι δράσεις της στο πλαίσιο του e-Twinning είχαν πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι έμαθαν να συνεργάζονται με μαθητές σχολείων άλλων χωρών, βγήκαν από τα στενά όρια της τάξης τους και έλαβαν πολύτιμα για το βιογραφικό τους πιστοποιητικά συμμετοχής σε ευρωπαϊκά έργα. Οι δράσεις αυτές συγκέντρωσαν πολλαπλές διακρίσεις, όπως το Βραβείο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (2019) από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ), το Βραβείο e–Twinning για τη Διαπολιτισμική Κατανόηση (2018), 5 Ευρωπαϊκές και 9 Εθνικές Ετικέτες Ποιότητας, και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να λάβει το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης την Ετικέτα e-Twinning School Label 2019-2020 και να επιλεγεί να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα μαθητικής κινητικότητας Erasmus+.

Συγχαίρουμε την εκπαιδευτικό μας για τη μεγάλη αυτή διάκριση και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της!